29-годишната нидерландка се откъсна за известно време от спорта след

...
29-годишната нидерландка се откъсна за известно време от спорта след
Коментари Харесай

Сифан Хасан заяви, че е научила ценен урок след провала на Световното в Юджийн

29-годишната нидерландка се откъсна за известно време от спорта след двойния триумф в Токио, където спечели и бронз на 1500 метра, а липсата на тренировки оказа влияние на формата й в Юджийн.

" Човек трябва да тренира много упорито, за да може да спечели. Не можеш да го направиш само с талант, научих си урока ", каза тя пред нидерландската телевизия, след като завърши шеста в съботния финал на 5000 метра, доста зад победителката Гудаф Цегай от Етиопия.

" Бях добра, но останалите бяха по-добри ", добави Хасан, която смяташе, че може да спечели медал на 5000 метра.

" Направих всичко, което можах, дадох всичко, бягах умно, но в последните 100 метра те просто бяха по-добри. Знаех, че това може да се случи. Те тренират през цялата година и аз започнах твърде късно ", добави 29-годишната атлетка, която си взе няколко месеца почивка след триумфа в Токио, за да отпочине преди следващите олимпийски игри в Париж 2024.

" Това е. Не мога да продължавам да казвам, само ако бях направил това или онова. Не искам повече да се оправдавам. Това не ме прави по-добра ", заяви Хасан.

Тя ще пропусне Европейското първенство в Мюнхен следващия месец, но ще участва в няколко турнира от Диамантената лига до края на тази година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР