29 млрд. евро ще получи страната ни от Европейския съюз

...
29 млрд. евро ще получи страната ни от Европейския съюз
Коментари Харесай

Борисов на инспекция на АМ „Тракия“: На практика строим нова магистрала, Станишев и Гагаузов не си свършиха работата

29 милиарда евро ще получи страната ни от Европейския съюз за справяне с вредите и следствията от пандемията. „ Това са 60 милиарда лв., които ще дойдат в страната ни в идващите години, от които 50 млрд лв.. са грантове “, заяви министър председателят Борисов по време на оглед на строително-ремонтните работи на Автомагистрала „ Тракия “.

За първи път за България Европейски Съюз планува толкоз значима сума за възобновяване от рецесията, породена от пандемията. По думите на премиера Борисов това ще подсигурява, че каквото и държавно управление да има след изборите няма да се спре капиталовата стратегия на страната. По тематиката вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител рапортува на премиера по отношение на напредъка на страната ни по подготовката на Плана за възобновяване и резистентност на България.



Той посочи, че България е измежду страните, които се движат най-бързо и това ще даде опция парите да са оптимално бързо разполагаем на бизнеса. Публикувана е към този момент и новата версия на Плана след извършените публични разисквания и съвещания. „ Добрата вест е, че особено за бизнеса има планувани нови 900 милиона лв. в три фонда, с изключение на тези 800 милиона, които са останали от първия вид на проекта. Предвиждаме тези пари да станат оптимално бързо налични в България – в случай че може още в средата на тази година “, посочи Дончев.

Вицепремиерът добави, че през идващите 5 години България ще е в положение да удвои размера на обществени вложения в инфраструктурата, железниците, цифровата съгласуваност, енергийната успеваемост, само че на първо място за директни вложения за бизнеса.

Премиерът Борисов инспектира ремонта на 17-километров сектор от Автомагистрала „ Тракия “, намиращ се сред връзката с автомагистрала “Марица” и пътен възел „ Чирпан – Изток “. "Нека хората да видят, че оборудванията на автомагистрала „ Тракия “ са компрометирани и за жалост вършим на процедура нова автомагистрала. Когато откриваха тази част, тогава Станишев беше министър председател, Гагаузов-министър, какви приказки бяха. Но да не хвърляме виновността като на предходните, тъй като си е тяхна. Важно е да го създадем и да е безвредно за хората, " сподели министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Строителните действия са част поетапния ремонт на компрометирано 40-километрово трасе на автомагистралата сред Стара Загора и Чирпан. По трасето на автомагистрала „ Тракия “ се възвръща структурата на пътя, прави се стабилизиране на основата, замяна на асфалтовата настилка, реновират се 9 огромни уреди, усъвършенства се отводняването и се прави ландшафтно оформление.

На сектора ще се инсталира най-голям клас мантинела сред двете платна, която би попречила нахлуване и на тежкотоварни транспортни средства в насрещното платно. Тези вложения в пътна сигурност са извънредно значими за сигурността на пътуващите. Ремонтът на автомагистралата е от огромно значение за възстановяване на транспортната съгласуваност в България. Строителните действия в този сектор следва да приключат до края на месец март 2021.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР