29-годишният шофьор е осъден за дребно хулиганствоДежурен състав на Районен

...
29-годишният шофьор е осъден за дребно хулиганствоДежурен състав на Районен
Коментари Харесай

Глобиха с 400 лева румънски тираджия, избутал полицейска кола край „Сръбчето“

29-годишният водач е наказан за дребно безчинство

Дежурен състав на Районен съд – Русе заседава в неделния ден и наложи санкция в размер на 400 лв. на румънския жител А. Ч. за осъществена непристойна демонстрация, изразена в оскърбително отношение и държане към органите на властта.

На 18.12.2022 година 29-годишният водач на ТИР се намирал в град Русе на бул. “Тутракан “ в региона на „ Сръбчето “, на опашката от товарни транспортни средства, изчакващи да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Изнервен от дългия престой, показал желанието си да тръгне към граничния пункт, макар че прекосяването било краткотрайно прекратено по механически аргументи, като форсирал на няколко пъти мотора и леко се придвижил напред. Действията му били възприети от полицейски чиновници, които отговаряли за организацията на придвижване и прекосяване на товарните транспортни средства през пункта. За да не се получи запушване в региона, те застанали с полицейския автомобил пред него, с включена светлинна сигнализация, за да му попречат да тръгне. Нарушителят ги възприел, само че придвижил напред ТИР-а, вследствие на което блъснал полицейския автомобил и го избутал на известно разстояние. След като спрял, чиновниците на реда съумели да излязат от колата и подхванали дейности по определяне на самоличността му и изясняване на случая. Така след това против А. Ч. бил формиран Акт за констатиране демонстрация на дребно безчинство, който бил импортиран в съда за разглеждане.

Районен съд – Русе счете, че румънският жител е осъществил от справедлива и субективна страна състав на административно нарушаване дребно безчинство по смисъла на Указа за битка с дребно безчинство. При индивидуализация на наказването, съдът регистрира като отегчаващи отговорността условия това, че с действието си А. Ч. предизвикал и пътнотранспортно произшествие и заплашил живота и здравето на двамата служители на реда, а като смекчаващи - чистото правосъдно минало и трудовата му ангажираност. С налагането на наказване санкция в размер на 400 лева той ще има опция да премисли постъпката си, да съобрази държанието си с общоприетите правила за възпитание в обществото и съблюдаване на публичния ред и успокоение, както и ще се влияе предупредително върху останалите жители.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване в период до 24 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР