28-годишният нападател на Борусия (Дортмунд) Себастиен Алер, който се завърна

...
28-годишният нападател на Борусия (Дортмунд) Себастиен Алер, който се завърна
Коментари Харесай

Алер: Беше изключителен момент да се върна на терена и да нося екипа на Борусия

28-годишният нападател на Борусия (Дортмунд) Себастиен Алер, който се завърна на терена за немския отбор в контролата против Фортуна (Дюселдорф) след лекуване на израстък на тестисите, съобщи, че моментът е бил необикновен. 

„ Беше извънреден миг да се завърна на терена. Получих доста овации и доста известия. Говорих със съотборниците ми, както и с съперниците “, разяснява Алер след приятелския дуел, провел се на лагера на Борусия в испанския курорт Марбея. „ Най-после носих екипа на Борусия (Дортмунд) за първи път от шест месеца насам. За мен беше ужасно наслаждение за играя, тъй като не съумях да го направя незабавно след прехвърлянето ми “, добави роденият във Франция футболист. 

„ Да играеш е доста по-добре от това единствено да тренираш или да бягаш в гората. Това възприятие ми липсваше. Бих желал да остана здрав до края на сезона и да играя толкоз минути, колкото мога. Може би даже ще получа повече минути в идващия другарски мач. Наистина специфичен миг “, сподели още Себастиен Алер. 

Националът на Кот д`Ивоар означи 47 гола в 66 мача за своя някогашен клуб Аякс по време на 18-месечния му престой, а 11 от попаденията бяха в Шампионската лига. Той подписа с Борусия (Дортмунд) на 6 юли предходната година, само че по време на подготвителния лагер на отбора в Швейцария се почувства зле и по-късно бе диагностициран с рак. 

Старши треньорът на немския отбор Един Терзич съобщи, че Алер е имал сложна година, само че е горделив да види нападателя да носи екипа на Борусия. „ Това бе специфичен миг за Себастиен и неговото семейство, само че и за нас също. За първи път носи фланелката на тима в мач и съм горделив, че той измина този път, с цел да стигне до този миг “, сподели Терзич. 

Съотборникът на Алер Джио Рейна се надява завръщането на нападателя да въодушеви тима за по-добро показване след подновяването на сезона в Бундеслигата. „ Завръщането на Себастиен е извънредно. Много сме щастливи, че е още веднъж с нас. Освен това е страховит човек, работи доста крепко. Качествата му незабавно се виждат. Несъмнено носи нещо ново към играта ни ".

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР