28-годишна жена помете две коли и полицейска патрулка в Плевен.

...
28-годишна жена помете две коли и полицейска патрулка в Плевен.
Коментари Харесай

Плевенчанката, шофирала крадена кола с 3.77 промила, осъждана и преди

28-годишна жена опустоши две коли и полицейска патрулка в Плевен. Пробата с дрегер на място отчела над 3,77 промила алкохол в кръвта ѝ. Инцидентът е станал в квартал " Строгозия " и като по знамение се разминал без жертви и потърпевши.

Жената е арестувана с мярка до 72 часа. Двама от служителите на реда, които са били в патрулка са с леки направяния. Пред " Денят стартира " по Българска национална телевизия детайлности за случая обясни началникът на отдел " Охранителна полиция " към ОДМВР-Плевен комисар Валентин Георгиев.

По думите му дамата минава с автомобила около бензиностанция два пъти на висока скорост. Колата е криволичела, след което навлиза в бензиностанцията и удря два други автомобила. Две момчета подават сигнал към 112, на място идва полиция, само че дамата към този момент е напуснала. В момента на огледа на двата автомобила обаче тя още веднъж минава около бензиностанцията и служителите на реда стартират да я преследват.

Шофьорката не е реагирала на полицейските сигнали, пробва се да изблъска униформените от пътя, колите вършат 2 обиколки на кв. " Строгозия ". Накрая дамата се блъска в една от патрулките, въпреки че е имала опция да я заобиколи.

Пробата ѝ за алкохол демонстрира 3.77 промила, пробата на опиати е негативен. Колата обаче е крадена.

" Взета е без знанието на притежателя. Двамата са били дружно в едно жилище, само че дамата е взела ключовете без неговото познание ", посочи комисар Георгиев.

Днес следва окръжната прокуратура в Плевен да прегледа мярка за непрекъснато поддържане под стража на шофьорката. За кражбата на автомобила законът планува от 1 до 10 години отнемане от независимост. За ръководство на МПС с централизация на алкохол над 1,2 промила наказването е от 1 до 3 години затвор и санкция.

Пред проверяващите дамата е изразила страдание за стореното. Оказва се, че досега е осъждана за три закононарушения, като към датата на злополуката е била в изпитателен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР