28-годишен музикант просвири отново на китара 3 дни след операция

...
28-годишен музикант просвири отново на китара 3 дни след операция
Коментари Харесай

В „Света Марина“ – Варна спасиха кариерата на млад музикант

28-годишен музикант просвири още веднъж на китара 3 дни след интервенция на счупена китка
Само три дни откакто претърпя интервенция на счупена китка, 28-годишен професионален музикант засвири още веднъж на китарата си. Оперативната намеса бе осъществена от екип на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна, ръководен от нейния началник – проф. доктор Димитър Райков.

„ Преди три дни пациент на 28 години счупва китката си и постъпва при нас за интервенция, показа проф. Райков. Младият мъж пожела да показва произведение на китара в деня на изписването си, с цел да покаже, че нашата работа му е помогнала за толкоз малко време да се върне към пълноценната си работна и домашна среда. За един ден успяхме да се организираме оптимално и да създадем най-хубавото за младия мъж, претърпял тежка контузия. Това, което се случи с нашия пациент, е цел на всяка една ортопедична и травматологична клиника. Операцията, която извършихме, е рутинна, само че нашият акцент е да покажем по какъв начин в една високотехнологична болница, каквато е нашата УМБАЛ „ Св. Марина “, тази колаборация сред другите структури – образна диагностика, анестезиологична помощ, дипломиран личен състав, качествени импланти, връща усмивката на нашите пациенти.

От значение е и младата възраст на пациента, тя е позитив в предвижданията на такава комплицирана фрактура. Добрата колаборация лекар-пациент-кинезитерапевт-пациент също е значим детайл. Ако ние загубим една от тези връзки, пациентите ни си потеглят от клиниката с „ отлични “ рентгенови фотоси, само че не по този начин положителни резултати. Този музикант е едно малко доказателство за добре свършената работа и добре работещата модерна травматология в нашата болница “, означи още проф. Райков.

„ Поставихме имплант, който да фиксира устойчиво полифрагментните счупвания, тъй като има няколко фрактурни линии, внесе изясненост доктор Преслав Пенев, който е взел участие в интервенцията. Имплантът е титаниев и ще обезпечи оптималната непоклатимост, която и ранна кинезитерапия и оптимално оживление на ръката. Благодарение на съдействието сред всички сътрудници, които вземат участие в лекуването при сходен вид строшаване, пациентът ще се възвърне бързо. Колаборацията и съдействието са извънредно значими и точно те способстват за все по-добрите резултати.

Оттук нататък следва унищожаване на конците. Пациентът няма гипс, сложена му е шина, която да стабилизира до известна степен ръката и в това време да понижи болковата симптоматика, която при него към момента е намаляваща. Това дава опция за придвижване на китката. След към година най-вероятно ще се отстранен имплантите, когато ще настъпи и цялостно костно слепване. Надяваме се то да настъпи и за по-кратко време “, посочи доктор Пенев.

 



Музикантът е варненец, който живее и работи в Германия. Завършил е Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ – Варна с китара. По-късно приключва музикална академия в Кьолн. Избрал е професионалният му път да бъде извървян на огромната сцена. Свири най-вече класическа музика, както и нейни вариации. Младият мъж е останал извънредно впечатлен и сюрпризиран от бързия и първокласен резултат след интервенцията на китката му. Операцията той назовава „ знамение “, като употребява случая с демонстрацията си на румънското музикално произведение „ Хора “ да благодари на екипа на проф. Димитър Райков и да му пожелае здраве, благополучие и мощ да продължава да оказва помощ на хората.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР