276 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за

...
276 машини са обработвали пътищата от
републиканската пътна мрежа през нощта,
за
Коментари Харесай

276 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

276 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се обезпечи безвредно пътешестване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост.

Прогнозата на метеоролозите е по високите елементи в Западна България и Предбалкана да продължат преваляванията от сняг. В тази връзка Агенция “Пътна инфраструктура ” моли водачите, на които им следва пътешестване във високопланинските региони, да потеглят с автомобили, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри.

За повишение сигурността на придвижване, ако метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на определени сектори за разчистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Блокирането на придвижването от превозни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Поради падналата късно нощес скална маса е затворен за придвижване секторът от път II-16 Своге - Ребърково, в региона на Елисейна. Обходният маршрут за трафика е по път I-1 Ботевград – София. Направен е оглед и алпинисти ще обрушат и обезопасят ската. Ще бъдат премахнати скалните парчета, които от преовлажняването от снеготопенето и дъждовете в последните дни има опасност да се срутят. Геолози също ще огледат терена преди да се възвърне движението в правата в идващите часове.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР