27 служители на МВР са с положителна проба за COVID-19,

...
27 служители на МВР са с положителна проба за COVID-19,
Коментари Харесай

27 служители на МВР са с положителен резултат за коранавирус


27 чиновници на Министерство на вътрешните работи са с позитивна проба за COVID-19, като 26 от тях са от София. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет. Той посочи, че няма информация по какъв начин те са се заразили.

„ Те са от разнообразни служби, на разнообразни позиции, разнообразни управнически равнища. Има униформени, има проверяващи, има престъпни, има от администрацията и други звена в Министерство на вътрешните работи “, добави Иванов.

По думите му бързи проби са удостоверили ковид при девет служители на реда, охранявали КПП-та, само че в следствие PCR тестванията са дали отрицателен резултат.

„ Стремим се да съблюдаваме всички противоепидемични ограничения, всички дадени инструкции. На този стадий за чиновниците има задоволително защитни средства. Не мисля, че има чиновник, който има подозрение, че е инфектиран и да му е отказано да се тества “, посочи Иванов.

Той добави, че доста общини в страната са се самоорганизирали, с цел да създадат проби на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

„ Ако в провинцията бъде установен случай на инфектиран еднообразен, няма по какъв начин да затворим полицейското ръководство. Разбира се, човек с позитивен PCR няма да бъде изпратен да прави каквато и да било активност “, сподели Иванов.

Главният секретар уточни още, че има телефонни измами, свързани с COVID-19, само че общите престъпни проявления са станали по-малко след въвеждането на изключително състояние.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР