27 са вече жертвите на пожара и взрива на бензиностанция

...
27 са вече жертвите на пожара и взрива на бензиностанция
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите от взрив с пожар в Русия

27 са към този момент жертвите на пожара и гърмежа на бензиностанция в Дагестан, в Русия, предадоха международните организации.

В известие на министерството на изключителните обстановки на Русия се разяснява, че общо потърпевшите в случая са 102, от които 27 са умряли от получените рани. По случая е почнало следствие.
-->

Бензиностанцията се намира в град Махачкала, който е с население от над 600 000 души и е столица на Дагестан, съветска република с повърхност от към 50 000 квадратни километра, която е прилежаща на Чечения.

Според съветските организации, измежду които ТАСС и РИА Новости, пожарът на бензиностанцията към този момент е изгасен. В гасенето са взели участие 260 пожарникари, а пламъците са били на повърхност от 600 квадратни метра.

Във видео, оповестено от министерството на изключителните обстановки, се виждат опожарени коли и спасители, оглеждащи остатъци от постройка благодарение на фенерчета.

Медицински аероплан Ил-76 бе пратен в Махачкала, с цел да откара най-тежко ранените до Москва.

Трагедията се разигра малко преди 22 ч. локално време нощес. Бензиностанцията се е намирала на федерална пътна артерия, сподели Сергей Меликов, началник на администрацията на Дагестан.

Пожарът е избухнал при ремонт на автомобил, последвала е детонация. Съседни здания и коли са били развалени.

Заради нещастието в Дагестан бе разгласен ден на печал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР