27-годишна жена, избягала от ужаса в обсадения украински град Мариупол,

...
27-годишна жена, избягала от ужаса в обсадения украински град Мариупол,
Коментари Харесай

Деца умират от дехидратация и глад в Мариупол


27-годишна жена, избягала от ужаса в обсадения украински град Мариупол, описа пред Би Би Си по какъв начин деца умират всеки ден от дехидратарация.

Югоизточният град Мариупол е подложен на непрекъснат обстрел от съветския агресор, а жертвите са хиляди, в това число деца. „ Градът ми е безусловно погубен “, споделя 27-годишната Виктория с трептящ глас, до момента в който разказва ежедневния обстрел на съветската войска. Виктория е съумяла да се изтегля до село на 20 километра от Мариупол.

„ Ще остана в Украйна и ще се опитам да спася фамилията си в Мариупол. Мариупол е моят живот, не разбирам за какво би трябвало да напусна моя град, моята страна поради Русия ", споделя тя. Младата украинка описа, че знае за три деца, които са умряли от дехидратация. „ 21 век сме, а деца умират от дехидратация ". Много други деца гладуват, тъй като доставките до Мариупол са блокирани от съветската войска. Тя не разрешава евакуацията на цивилното население. Украинските управляващи показаха, че Русия прави геноцид в Мариупол.

„ Мариупол! Трудолюбив и почтен град! Мариупол. Който окупаторите просто унищожават. Унищожават до пепел. Градът, който ще преживее всички тях. Нищожни плебеи, които не знаят по какъв начин да се грижат за личната си страна. За личните хора. А отиват в друга. Ние се борим за всеки украинец! И ние помним всички! Благодарни сме на всеки мъж и всяка жена. И на хората, и на тези красиви градове”, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР