27-годишна благоевградчанка посегна на живота си, като погълна умишлено 2

...
27-годишна благоевградчанка посегна на живота си, като погълна умишлено 2
Коментари Харесай

Млада благоевградчанка се върна в бащината къща, изпадна в тревожно разстройство и се нагълта с хапчета

27-годишна благоевградчанка посегна на живота си, като погълна съзнателно 2 блистера медикаменти. Инцидентът станал рано сутринта в жилището й в кв. „ Еленово “. Младата жена е от Благоевград, само че от години живее и работи в София. Вчера сутринта изпила свръхдоза „ Кордарон “, към нея имало две празни опаковки. Открил я татко й, който запазил хладнокръвие и незабавно с персонален транспорт я транспортирал до благоевградската болница, написа struma.bg.

„ Младата жена е призната с остра интоксикация на организма, подхванати са реанимационни дейности за бързо преодоляване на сериозното й положение, животът й към този момент е вън от опасност”, сподели началникът на реанимация доктор Любимир Димитров. Той разясни, че се организира интензивно лекуване, точният броя на погълнатите лекарства не е прочут.

Ето какво разясни доктор Димитров: „ При интоксикация страдат бъбречната функционалност и дихателната система, има риск от парализа на дихателния център. Изключително значимо в такива случаи е да се разбере тъкмо какво е изпито. От дейностите на околните и своевременната първа помощ зависи и изходът от обстановката. Първото нещо, което би трябвало да създадат околните, е да се обадят на Спешна помощ или да хоспитализират пациента в болницата”, сподели доктор Димитров.

Какви са аргументите на младата жена, която е от уважавана благоевградска фамилия, да изпадне в обезпокоително разстройство и да посегне на живота си, не е известно, следва консултация със експерти.

Началникът на реанимация доктор Любомир Димитров добави, че всеки ден постъпват пациенти в сериозно положение, лежащо болните са 16, а отделението разполага единствено със 7 дихателни апарата, които са амортизирани и на повече от 15 години. „ Тази здравна техника е скъпоструваща, единствено един уред е на стойност близо 50 000 лева.”, посочи доктор Димитров и моли за помощ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР