260 км/ч на задна гума – това е рекордът за

...
260 км/ч на задна гума – това е рекордът за
Коментари Харесай

Див моторист гони рекорд с 260 км/ч на задна гума на АМ "Тракия"

260 км/ч на задна гума – това е върхът за каране на едно колело, подложен от моторист с пистова машина и сниман от камера на КАТ. Случката се разиграла на автомагистрала „ Тракия ” в правата край Ихтиман, която е желана за каране с висока скорост поради хубавата настилка. Докато навивал газта на задна, мотористът изпреварвал автомобил, който се движел с 240 км/ч, оповестява „ Телеграф ”. От началото на годината от „ Пътна полиция” са глобени 503 мотоциклетисти, заяви началникът на бранш „ Контрол на пътното придвижване и правоприлагане” в Главна дирекция „ Национална полиция” Росен Рапчев.

Най-честите прегрешения са каране без каска, превишена скорост, липса на „ Гражданска отговорност” и лишаване на преимущество. Според представители на водещи мотоклубове, към 30% от мотоциклетистите не желаят да влагат 600 лева в курс за А категория и карат без книжки като не стопират на служители на реда. Такива, обаче, не могат да станат членове на рокерските клубове, защото разпоредбите там са съществени.

От КАТ регистрират, че едно от най-масовите нарушавания, осъществявани от ездачите, си остава превишаването на скоростта, което в някои случаи се прави и на една гума. Съвсем покрай върха на „ Тракия”, който е подложен през 2012 година, е бил различен моторист, щракнат в неделя на Околовръстното шосе в София. Любителят на мощните чувства евентуално съзнателно е избрал да покаже уменията си пред камерата на КАТ до НИМ, защото няколко пъти минал около нея, а тя е известна и на водачи и на мотористи.

В 2.27 ч. след п олунощ устройството отчело 236 км/ч на задна гума като при предходния си опит минал с 216. Качеството на фотографията е неприятно, тъй като е мрачно, само че на нея се вижда пистова машина и ездач по дънки, който кара на задна гума. Трудно може да се реши дали е с горнище на екип или тениска поради ниската резолюция на камерата, само че от фотографията излиза наяве, че най-малко е поставил каска. Нарушителят към този момент остава незнаен, тъй като номерът му не се вижда.

Масова процедура е табелите на пистовите машини да бъдат скривани под опашките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР