26-годишен старозагорец, който наруши наложената му карантина, сключи споразумение с

...
26-годишен старозагорец, който наруши наложената му карантина, сключи споразумение с
Коментари Харесай

8000 лв глоба за старозагорец, нарушил карантината си

26-годишен старозагорец, който наруши наложената му карантина, подписа съглашение с Районна прокуратура (РП) - Стара Загора, за наказване „ пробация “ с две пробационни ограничения.
Одобреното от районния съд съглашение планува „ наложителна регистрация по сегашен адрес ” за период от 10 месеца , в които два пъти седмично ще има „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник ” за период от 10 месеца, и да заплати санкция в размер на 8000 лв. , оповестяват от Районен съд - Стара Загора. Със сключването на съглашението обвиненият се е признал за отговорен, че на 8 април е нарушил ограниченията, издадени срещу разпространяването на заразна болест по хората - COVID-19, посочени в заповед на министъра на опазването на здравето на Република България. След като бил подложен под карантина с наставление от Столичната районна здравна ревизия, той не извършил задължението си да не напуща адреса, на който е подложен под карантина в посочения в предписанието 14-дневен период, в изискванията на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи.
26-годишният мъж е заявил пред правосъдния състав, че схваща обвиняването и се признава се за отговорен и че схваща последствията от съглашението и е склонен с тях. Той непринудено е подписал съглашението и се отказал от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Със бранителя му са се съгласили наказването „ санкция “ от 5000 лв., в началото контрактувано с районна прокуратура, да бъде увеличено на 8000 лв., както е предложил съдът. 
По формираното бързо произвеждане е открито, че посоченият от обвинения адрес, на който ще обитава по време на наложителната си карантина, бил посетен от полицейски чиновници, само че не го разкрили. По-късно мъжът е видян да излиза от кварталния магазин, където отишъл да си купи цигари. 
Одобреното от Районен съд - Стара Загора, съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 15 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР