254 проверки на търговски обекта са извършили за два дни

...
254 проверки на търговски обекта са извършили за два дни
Коментари Харесай

254 проверки на търговски обекта са извършени във Варна

254 инспекции на търговски обекта са направили за два дни инспекторите от общината и районните кметства във връзка заповед на кмета Иван Портних, оповестяват от отдел “Контрол по комерсиалната активност и туризма ” към Община Варна.

В регион „ Одесос ” са тествани 65 търговски обекта. В един от тях е открито скупчване на хора на касите, формиран е констативен протокол с наставление.

В регион „ Приморски ” са осъществени 55 инспекции, няма открити нарушавания.

В регион “Младост ” са тествани 45 търговски обекта. В 38 от тях не са установени нарушавания, на 7 са дадени наставления за съблюдаване на санитарно-хигиенните условия, прекратена е активността на 1 обект - за продажба на мед.

Район „ Владислав Варненчик ” са осъществени 14 инспекции на търговски обекти. В един от тях е установено, че личният състав работи без персонални защитни средства, обектът не се проветрява, макар съществуването на вентилационна система. За откритите нарушавания е известена РЗИ – Варна.

В регион „ Аспарухово ” са осъществени 32 инспекции. Установено е, че същите работят при съблюдаване на санитарно-хигиенните условия и няма скупчване на огромен брой хора на едно място.

Проверки са направени още в селата Каменар, Звездица, Тополи и Константиново, не са открити нарушавания, показват още от отдел “Контрол по комерсиалната действия ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР