25 Май Глобалният пазар на технологии, осигуряващи хиперавтоматизация, ще достигнат

...
25 Май Глобалният пазар на технологии, осигуряващи хиперавтоматизация, ще достигнат
Коментари Харесай

Пазарът на софтуер за хиперавтоматизация ще достигне $600 млрд. през 2022 г.

25 Май
Глобалният пазар на технологии, осигуряващи хиперавтоматизация, ще доближат 596,6 милиарда до 2022 година, предвижда Gartner. За 2020 година той се прави оценка на 481,6 милиарда $, а през актуалната година се чака да доближи 532,4 милиарда $.

" От незадължителна функционалност хипер-автоматизацията се трансформира в изискване за оцеляване ", изяснява Фабрицио Бискоти, вицепрезидент в Gartner. " Организациите търсят повече принадлежности за ИТ и автоматизация на бизнеса, защото са принудени да ускорят проектите за цифрова промяна в ерата след COVID-19, когато цифровите технологии излязоха на напред във времето. "

Хиперавтоматизацията е метод, който разрешава на организациите бързо да разпознават, валидират и автоматизират допустимо най-вече процеси, като употребяват роботизиране на процеси (RPA), платформи за приложения с най-малък код (LCAP), изкуствен интелект и виртуални асистенти. Инструментите RPA и LCAP са самостоятелни от процесите. Следователно те могат да се ползват в разнообразни организации и случаи на бизнес и ИТ приложимост. Процентният растеж на пазара се чака да бъде двуцифрен до 2022 година Софтуерът, предопределен за решение на по-специфични задания, като SCM, ERP и CRM системите, също ще допринесат за общото развиване.

Gartner предвижда, че до 2024 година стремежът към хиперавтоматизация ще докара до това организациите да одобряват минимум три от двадесетте типа софтуерни артикули, не зависещи от съответните процеси.

Организациите минават от набор от едва свързани технологии за автоматизация към тактика с доста взаимосвързаности, изяснява Кейти Торнбом, вицепрезидент на Gartner. В отговор на това доставчиците създават интегрирани оферти, които комбинират BPA, RPA и LCAP в един пакет.

Най-бързо разрастващата се категория програмен продукт за хиперавтоматизация включва принадлежности за отразяване на бизнес интензивности, автоматизиране и ръководство на наличие, персонализиране на голям брой системи и налагане на комплицирани правила в комплицирана ИТ среда.

Технологиите за автоматизация на наличието, т.т. принадлежности за инспекция на цифрови подписи, системи за оптично различаване на знаци, приемане на документи, системи за естествена тирада и обработка на натурален език, са доста търсени. Организациите се нуждаят от такива принадлежности за автоматизиране на процесите по цифровизация и структурирането на данни и наличие - да вземем за пример за автоматизиране на процеса по цифровизиране и подбиране на хартиени записи.

Gartner чака организациите да понижат оперативните разноски с 30% до 2024 година, като комбинират технологии за хиперавтоматизация с преструктурирането на оперативни процеси.

Преминаването към хиперавтоматизация се чака да бъде основен фактор, който ще разреши на предприятията да реализират оперативно предимство и затова да понижават разноските си в цифровия свят.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР