25-километровият лот на АМ Струма от Кресна до Сандански е

...
25-километровият лот на АМ Струма от Кресна до Сандански е
Коментари Харесай

Пускат магистрала Струма от Кресна до Сандански предсрочно

25-километровият лот на Автомагистрала " Струма " от Кресна до Сандански е подготвен на над 50% физическо осъществяване. Така въпреки срокът за правата да е до май 2019 година, стартира неговото финансово осъществяване с европейски средства и той ще бъде пуснат предварително - до ноември 2018 година
Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков за утвърждението на апликационната форма за Автомагистрала „ Струма “.
„ Ще пуснем правата предварително предвид на взетото решение за апликационната форма. Въпреки огромния песимизъм на зелени организации и други, които подходиха с съмнение към плана “, съобщи той.
„ 628 млн. е безвъзмездната помощ по линия на Оперативна програма „ Транспорт “, 111 млн. е националното съфинансиране, общо 739 млн. за секторите 3-1 от Автомагистрала „ Струма “. Дадохме старт през август от Благоевград до Крупник, другият лот от Кресна до Сандански, който е 25 км. и тунела „ Железница “, сподели още министърът.
Министърът на превоза Ивайло Московски разяснява от своя страна, че с утвърждението на апликационната форма за Автомагистрала „ Струма “ е отпаднало опасението на съперниците им, че тя няма да бъде приключена. По думите му персоналната интервенция на премиера Бойко Борисов е оказала извънредно съществено влияние върху администрацията в Брюксел за одобряването на апликационната форма, както и напъните на министерствата на превоза и на районното развиване, съобщи Фокус.
„ Това подсигурява сигурно осъществяването на плана към този момент със европейско финансиране и национално съфинансиране, което ще облекчи целия развой по осъществяване на дефилето “, добави министърът. „ Автомагистрала „ Струма “ към този момент е един необратим развой, който се надяваме да бъде приключен в заложените периоди “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР