25-годишният студент е предаден на съд с обвинителен акт на

...
25-годишният студент е предаден на съд с обвинителен акт на
Коментари Харесай

Съдят студент, пласирал наркотици за над 60 хил. лв. във Варна

25-годишният студент е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане на разнообразни високорискови наркотични субстанции в огромни размери за разпространяване, оповестиха от обвиняването.
Стойността на конфискуваните на три адреса във Варна разнообразни типове опиати е 61 505.54 лв.. Подсъдимият решил да стане наркоразпространител над междинното равнище. Снабдявал се с огромни количества опиати, които разпространявал на дилърите от междинното равнище във Варна.
За незаконния си „ бизнес “ наел апартамент чартърен, който употребявал като складова база. В друго жилище чартърен, където живеел с приятелката си, също държал опиати за обмен. Продажби на високорискови наркотични субстанции правил и от вкъщи на родителите си.
С дейностите си подсъдимият студент влезнал в полезрението на полицията. На 22 май 2020 година при полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи, той бил арестуван на излизане от жилището, употребен от него като наркосклад. При персонален обиск чиновниците на реда намерили и иззели от него 230 грама амфетамини.
В изискванията на необходимост били осъществени обиски и претърсвания в двата жилището и в дома на родителите му, както и в автомобила, който той управлявал, въпреки че се водел на друго лице.
Намерени и конфискувани били 1896.59 грама метамфетамини, 966.15 грама марихуана и 36,59 грама кокаин - всичко на обща стойност 61 505.54 лв.. Иззети били и 29 218 лв., върху които е натрапен запор.
25-годишният мъж е осъждан за същото закононарушение, само че е оправдан. Според прокуратурата, съзнателно осъщественото действие, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 12 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв., е със блян за облагодетелстване по незаконен метод.
Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР