25-годишен младеж бе осъден за нарушаване на мерки за карантина

...
25-годишен младеж бе осъден за нарушаване на мерки за карантина
Коментари Харесай

Пробация за млад варненец, нарушил предписание за карантина

 25-годишен юноша бе наказан за нарушение на ограничения за карантина по време на зараза от COVID-19, обвързвана със смъртни случаи и оповестена изключителна епидемиологична конюнктура - закононарушение по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

По силата на реализирано сред страните в правосъдна зала и утвърдено от състав на Районен съд – Варна съглашение,  на подсъдимия бе наложено наказване " пробация “. В продължение на 6 месеца той предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес, с честота два пъти седмично, както и на наложителни периодически срещи с пробационен чиновник, също за период от половин година.

На 3 февруари тази година, след идване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост от рискова зона – Република Германия, на съображение издадено наставление от Регионална здравна ревизия - Русе, подсъдимият бил подложен под наложителна 14-дневна карантина. Той показал адрес в село от община Долни чифлик, където трябвало да извършва карантината и да не напуща жилището, само че броени дни по-късно - на 11 февруари т.год., нарушил противоепидемичната мярка и отишъл да поставя труд като общ служащ. Нарушението е  открито при инспекция от полицейски чиновници.       

Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР