25 години затвор получи Абделхаким Декхар, нападателят, който вся паника

...
25 години затвор получи Абделхаким Декхар, нападателят, който вся паника
Коментари Харесай

Парижкият съд произнесе 25-годишна присъда за Абделхаким Декхар, извършил серия от нападения срещу медии и ранил фотограф през 2013 г.

25 години затвор получи Абделхаким Декхар , нападателят, който вся суматоха в Париж тъкмо преди четири години. Той е наказан за опит за преднамерено ликвидиране против двама френски публицисти. През ноември 2013 година Декхар нахлу в постройката на телевизия БФМТВ и заплаши със гибел редактор от медията, преди да се спре в редакцията на вестник " Либерасион " и да рани тежко млад фотограф. Накрая стрелецът проникна и в офис на банка " Сосиете Женерал ". Декхер беше хванат от полицията след петдневно търсене. 

Пред съда 52-годишният обвинен е обяснил дейностите си с отчаяние и яд към обществото, страната и капитализма, като се позовавал на колонизацията и тежкия живот в предградията. В портрета на обвиняването той е показан като принудител и патогенен измамник. Шестмесечна присъда получи и мъжът, който го е подслонил по време на нападенията.

Споменът за " стрелеца против " Либерасион " беше поизбледнял след поредицата от терористични атентати, връхлетели Франция две години по-късно. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР