249-метров танкер за суров петрол аварира и блокира трафика по

...
249-метров танкер за суров петрол аварира и блокира трафика по
Коментари Харесай

Закъсал танкер блокира движението по Босфора ВИДЕО/СНИМКИ

249-метров танкер за недопечен нефт аварира и блокира трафика по Босфора в Истанбул за няколко часа, откакто се е отклонил от курса, оповестиха турските медии. Твърди се, че корабът под името " Рава " е претърпял щета на кормилната уредба.


Властите сполучливо възвърнаха придвижването в двете направления на Босфора откакто изтеглиха танкера от мястото на случая, заяви източник от турската брегова защита.

" Танкерът беше изтеглен от Босфора и закотвен в Мраморно море ", споделиха от дирекцията. „ Движението по Босфора е отворено още веднъж “. В интервенцията са взели присъединяване два влекача на брегова защита, като за няколко часа са разрешили казуса.

Местни очевидци прецизират, че Рава е спрял на към 300 метра от крайбрежните имения на квартал Йеникьой в Истанбул.


Няма известия за потърпевши по отношение на случая.

Босфора е един от най-значимите морски проходи в света, изключително за превозване на нефт. Водният път от 19 благи свързва Черно с Мраморно и Средиземно море и е от значително значение за международното мореплаване.



Танкерът Рава е издигнат през 2017 година, регистрацията му е в Хърватия и е пътувал до Картахена, Испания, съгласно интернационалната организация по корабоплаването. Той е част от флота, принадлежащ на компанията " Танкерска Провидба " (Tankerska Plovidba), която дава морски и крайбрежни товарни транспорти по целия свят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР