245 800 къса контрабандни цигари са открити от митничари при

...
245 800 къса контрабандни цигари са открити от митничари при
Коментари Харесай

180 000 къса контрабандни цигари в табуретки и облегалки в ТИР на Капитан Андреево

245 800 къса контрабандни цигари са открити от митничари при инспекции на два товарни автомобила на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

При единия случай на 5 март 2023 година на пункта бил селектиран за щателна инспекция влекач с полуремарке с турска регистрация, оповестиха от Агенция " Митници ". Шофьорът - турски жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортирана стока, част от която мебели били от Турция за Германия. Митничарите открили, че част от стоката - табуретки и облегалки, са извънредно тежки. След инспекция с рентгенова инсталация били видяни подозрителни зони с висока компактност. Последвалото демонтиране и в 20 табуретки и 15 облегалки били открити общо 8960 кутии (179 200 къса) цигари без български акцизен бандерол .

Контрабандни цигари са открити и на 2 март 2023 година в камион с турска регистрация, който влезнал в страната от Турция и пътувал за Англия. С рентген митничарите разкрили под палетите с транспортираната стока в товарното помещение на камиона скрити 3330 кутии (66 600 къса) цигари без български бандерол.

Контрабандната стока е арестувана. На водачите са формирани актове по Закона за митниците за опит да пренесат през границата акцизни артикули - тютюневи произведения, без знанието и разрешението на митническите чиновници.
 Полицията попадна на близо 30 000 къса цигари без бандерол в мазе в Перник
Полицията попадна на близо 30 000 къса цигари без бандерол в мазе в Перник

Позвателят на помещението е регистриран в полицията за престъпни прояви и е осъждан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР