24 октомври - 22 ноември Волтер, Джеймс Кук, Жорж Бизе,

...
24 октомври - 22 ноември Волтер, Джеймс Кук, Жорж Бизе,
Коментари Харесай

Нежността на СКОРПИОНА ~ Линда ГУДМАН

24 октомври - 22 ноември

Волтер, Джеймс Кук, Жорж Бизе, Достоевски, Вермеер, Пабло Пикасо, Клод Моне, Рене Магрит, Джордж Елиът, Астрид Линдгрен, Кърт Вонегът, Лукино Висконти, Енио Мориконе, Грейс Кели, Сам Шепърд, Бил Гейтс, Пеле, Мартин Скорсезе, Ален Делон, Джулия Робъртс, Ан Хатауей, Деми Мур, Бьорк, Леонардо ДиКаприо, Матю Макконъхи, Гордън Рамзи

Скорпионът е разказан в енциклопедията като нощно паякообразно насекомо, което атакува и сковава жертвата си с впръскана отрова посредством дългата си извита опашка. Тази опашка служи както за отбрана, по този начин и за заличаване. Убождането от време на време е смъртоносно. Когато чуят, че някой е роден през ноември, хората доста постоянно реагират с многозначително възклицание. „ О, вие сте Скорпион! " - продумват те със благоговение и нескрита страх. Случва се някой да се подсмихне двусмислено, очевидно информиран за известната сластна същина на Скорпиона. Може да се каже, че на самите Скорпиони им е пристигнало до гуша да се отнасят към тях с предрешение. Но вие мислите, че те са рискови и жестоки, нали? Не бъдете толкоз сигурни. Всичко е релативно. За предпочитане е да се научите по какъв начин би трябвало да бъде разпознат Скорпионът. Ще ви бъде от изгода. Ако се наложи да се защитавате, а може би с цел да откриете едно по-съвършено човешко създание.

Скорпионът избира да се движи тайно и нормално съумява, с помощта на добре овладяната си природа. Вгледайте се деликатно в очите му. Независимо какви са - зелени, сини, кафяви или черни, те пронизват с хипнотична мощ. Когато Скорпионът спре очите си върху някого, следва комплициране. Фиксираният стартира да кокетира или да нервничи. Всъщност, образецът с очите е и най-елементарният метод да различите плутоновата персона на Скорпиона. Неговите очи ви пронизват безжалостно, прониквайки надълбоко в душата ви. Това е безспорната истина. След това се вслушайте в говора му. Тембърът на гласа може да бъде мек, пресипнал или внезапен, интонацията - спокойна и плавна, насечена или поривиста, само че в думите му няма злепоставяне или противоречивост. Скорпионът е приключена персона. Той знае добре какво е и какво не е, непознатото мнение не може да промени убежденията му. Стрелите на обидите не могат да го поразят, комплиментите не могат да го разнежат. Скорпионът не обича да показват както пороците, по този начин и добродетелите му. Ако е благосклонен, ще одобри похвалите ви, само че в случай че не е - може да потърси изгода в претекстовете ви. Скорпион с изменчив взор и благоразположен към приказливост е някакво астрологическо изключение, необичаен тип като птицата додо.

Повечето хора от тази зодия са с впечатляваща физика. Чертите им са очебийно едри, остри, носът - огромен, от време на време прегърбен. Кожата им нормално е бледа, съвсем транспарантна. Веждите им са гъсти, подписани. Има нещо с напрежение, наелектризирано в наличието на Скорпиона - то го издава, колкото и той да не се натрапва. Виталната му мощ в никакъв случай не остава изцяло скрита. Плутоновите хора единствено външно наподобяват хладни. Те усърдно поддържат забележимата си уталоженост и успокоение, с цел да прикрият своята неспокойна духовна природа. Струва си да завиждаме на сходно хладнокръвие. Колкото и да е разчувствуван Скорпионът, мъчно ще определите възприятията върху неподвижното му лице. Той умишлено и гордо поддържа каменната си физиономия. Принуждава чертите си да бъдат строги и те се подчиняват. Трудно бихте срещнали представител на тази зодия, който да се издаде с неконтролируемо почервеняване, смръщване или засмиване. Скорпионът се усмихва рядко, само че откровено. Той управлява добре освен лицето, само че и тялото си. Едва ли ще му се случи да скочи от мястото си, да се затича или да прибегне до нервни жестикулации. Нито се свива от терзание, нито се пъчи от горделивост. Старае се да скрие реакцията си, тъй като е талантлив с умеенето да проникне безпогрешно в природата ви, до момента в който е останал за вас не-разгадан - в това той няма еднакъв на себе си. Добре е въпреки всичко да запомните, че има и един вид Скорпиони, които приказват и се движат много бързо и които наподобяват открити и отзивчиви.
Обаче внимание! Постарайте се да вникнете по-дълбоко в очите на подобен Скорпион и да си спомните държанието му в предходните ви срещи. Не разиграва ли единствено един спектакъл с това свое нехайно бръщолевене? Знайте, че вътрешно той е твърд и съдбоносен толкоз, колкото и типичните плутонови персони, в прочут смисъл даже е по-опасен от тях, тъй като подвежда с една умела дегизировка. Изглежда безопасен и добросърдечен, само че внимавайте, тъй като можете да си имате неприятности. Със Скорпионите би трябвало да се внимава. Не тъй като са зли, а тъй като не са мекушави наивници. Споделете със Скорпиона, че има гений, който в миналото ще бъде приет, и той пътем ще ви отвърне: „ Знам. " Ако го попитате би ли ви направил някаква услуга, ще ви отговори: „ Да, несъмнено. " Или: „ Не, не мога. " Ако нямате здрави нерви, не търсете от Скорпиона съвет или мнение. Ще ви каже жестоката истина. Той не прави подправени похвали, с цел да ви угоди или с цел да завоюва другарството ви. Ласкателството е под достолепието на Скорпиона. Затова в случай че чуете от него нещо прелестно, имате съображение да сте удовлетворени. Ако ви каже, че имате прекрасен глас, спрете да си тананикате скрито и грабвайте микрофона. Ако пък каже, че гласът ви е прелестен, напряко се явете на прослушване в Ковънт Гардън. Самият той е кадърен да реалокира планини, с цел да ви помогне. Не вярвайте на това, което приказват за неговия нарцисизъм. Не са малко хората, които с признателност ще ви опишат по какъв начин са се възползвали от неговия съвет и благотворителност. Скорпионът има както всеотдайни последователи, по този начин и завистливи врагове. Но дори враговете, въпреки и с отегчение, му отдават нужното почитание, като внимават да не го провокират. Онези, които са показали смелост и са го създали, добре са разбрали, че да нападаш Скорпиона и планетата му Плутон е рисково. Не бива да се не помни, че Плутон ръководи нуклеарната сила. И все пак хората от тази зодия излъчват добродушие и са способни на надълбоко състрадание към болните и нещастните. Както може да бъде хладно, докосването на Скорпиона може да бъде и нежно, даже горещо.
Според мястото на Слънцето в неговия хороскоп той може да следва няколко пътища. Може да бъде като нощния скорпион, който пробожда смъртоносно друго създание или даже себе си поради самото наслаждение да умъртвява или пък може да бъде като своя знак орела, който се извисява над земната мизерия и употребява своето господство заслужено и умно. Велики генерали като Маккартър. президенти като Теодор Рузвелт и учени като Мария Кюри и Йонас Салк са Орли. Най-много американски президенти са родени под този знак. Колкото до нощните скорпиони, може би се е случвало да бъдете прободени от някой техен представител. В античната астрология те се назовават змии. Не е мъчно да се отгатне към кой тип принадлежи Скорпионът, който сте срещнали. Някои от подвластните на Плутон се намират сред Орела и Пробождащия скорпион и стават жертви на личната си черна магия. Това са Сивите гущери. Те демонстрират невротична угриженост за самите себе си, а въображението им непрестанно ражда интуиции за надвиснали несгоди, които всеки момент могат да се стоварят върху тях. Никога не е късно за Сивия гущер да се трансформира в Орел. Подобно магическо преобразяване е естествено за всеки, роден под знака на Скорпиона, в случай че е в положение да призове магията. Типичните Орли са безстрашни. Дори елементарните мъже и дами на Плутон имат невероятния издръжливост да понесат всичко - физическа болежка и беднотия, подигравателно отношение и неуспех. Те претърпяват всички удари на ориста с гордо пренебрежение и цялостна убеденост в своите вътрешни сили. Скорпионът държи на приятелите си. „ Няма по-велика любов от тази да жертваш живота си за приятелите. " Някои Скорпиони одобряват тази максима безусловно и с подготвеност се жертват за своите обичани, другари и родственици. Скорпионът в никакъв случай няма да не помни подаръка, който сте му създали, или добротата, която сте показали към него. Един ден той обилно се отблагодарява за тези жестове. Естествено, той не не помни обидата и несправедливостта, само че в тези случаи реагира по доста разнообразни способи.

Здравната картина на Скорпиона дава отговор изцяло на природата му. Той може да се саморазруши с неблагоразумен живот, потиснатост или непостижим труд. Но той е в положение и да се възвърне изумително бързо след тежко заболяване. Плутоновата мощност няма граници. Трябва да се знае, че Скорпионите боледуват рядко, само че съществено. Най-доброто лекарство за тях е продължителната отмора и душевната пренагласа - сговорчивостта би трябвало да смени негодуванието. Скорпионите знаят по-добре от лекарите и сестрите, че не могат да живеят дълго сами. Най-уязвимите им места са половите органи, носът, гърлото, сърцето, гръбнакът, кръвообращението, краката и глезените. Разширените вени и спортните злополуки при тях са постоянно събитие.

Скорпионът се отнася с користолюбие към въпросите на религията, живота и гибелта, секса. Проявява непрестанен блян към обновяване. Но дружно с това той е лоялен на фамилията и любовта, демонстрира деликатност и покровителства децата и слабите същества. Той може да бъде както светец, по този начин и виновник. Може да си прави опити с най-тъмните страни на Чистилището или пък да се нахвърля непримиримо против прегрешението и покварата. Той е хипнотично прелъстителен когато приказва от амвона, в заседателната зала или от сцената, безусловно приковава вниманието на аудиторията, преобразява я. Направо да те полазят тръпки! Огорчението, пиенето и меланхолията могат да доведат един Скорпион до закононарушение, само че вие можете умерено да заложите остарялото си издание на Дантевия „ Ад ", че даже и тогава другите нарушители ще го гледат с почитание. Скорпионът постоянно брани самоотвержено всичко, което смята, че е негово, включително и триумфа, въпреки че упоритостите му не излизат на повърхността. Когато е зависещ на някого, той търпеливо изчаква да пристигна часът, в който ще се потвърди, че е заслужен за по-високия пост. Той върви към задачата си постепенно, само че несъмнено. Постига всичко, което е поискал. А пожелае ли нещо, то към този момент не е фантазия! Силата на Плутон, съединена с хладния, целеустремен и неизпълним блян трансформира желанията му в действителност по един вълшебен мистериозен метод. Въпреки че вследствие на патологичното си предпочитание да опознае най-болната и покварена част на човечеството Скорпионът може да се трансформира в Сив гущер, забъркан с опиати и закононарушения, той би могъл да избере и друга орис, като се отдаде на медицината - за него тя крие изключително омагьосване с опциите на медикаментите и скалпела. Много от най-способните медици на света са подвластни на Плутон и с негова помощ лекуват душата и тялото по един необикновен, от време на време тайнствен метод.
Скорпионът има присъщ нюх за живота и гибелта, а по този начин също и дарба да владее и двете, в случай че е решил. Древните секрети превземат неговия ослепителен разум. От способността му да прониква надълбоко в човешката природа се ражда бележитият детектив, великият композитор, световноизвестният публицист, неповторимият трагичен артист. Понякога Скорпионът избира да живее самичък край морето, да се слива с неговата буря, безгласен и мощен. Друг път, надянал хладната маска на спокойствието, той се изправя пред публиката, само че прикрива по един изумителен метод желанието си да победи. Той може да бъде политик или телевизионна звезда, менажер или барман, само че постоянно изпреварва съперниците си. И го реализира без никакви забележими старания, като че ли това е предопределено от ориста, а не твърдо преследвана цел. Има една доста странна причинност в астрологията - тя е гибелта на някой родственик в годината преди или след раждането на Скорпиона. А в годината преди или след гибелта на Скорпиона в фамилията му се появява нов човек. В деветдесет и пет % от случаите това предписание се удостоверява. Символът на Плутон е птицата феникс, която се възнася от димящата пепел. По същия метод Скорпионът въплъщава възкресението. Цветът на ноемврийския магарешки бодил е обгърнат в безжизнената, само че рискова хубост на скорпионските орлови нокти. Случвало ли ви се е да вдъхнете неговия опияняващ мирис в притихналата нощ? Тогава несъмнено сте разбрали за какво някои хора без боязън протягат ръка към магарешките тръни, с цел да почувстват прелестната деликатност на Скорпиона. Взривяващата пристрастеност на Скорпиона носи наситения виненочервен цвят на минерала хематит. Но стоманата на Скорпиона се закалява в горяща пещ, до момента в който реализира съвършената гладкост и силата да ръководи деветте духовни огъня на скорпионовата мъдрост.

От „ Слънчевите знаци ", Линда Гудман, ИК „ Светулка "
Илюстрация ~ victor1804.deviantart.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР