24-годишният ром Начо Пантелеев, предизвикал тежката катастрофа край Велико Търново,

...
24-годишният ром Начо Пантелеев, предизвикал тежката катастрофа край Велико Търново,
Коментари Харесай

ГНУСНО: 15 циганки крадат в Лондон за убиеца на Ферарио Спасов

24-годишният ром Начо Пантелеев, провокирал тежката злополука край Велико Търново, в която почина футболния треньор Ферарио Спасов, управлява бригада от 10-15 изкусни джебчийки, които крадат в Лондон за ромския клан Манджиите от Лясковец. Това разкриха пред „ Уикенд “ българи, живеещи във Англия, а информацията им за незаконната мрежа на Начо беше доказана импровизирано и от служители на реда от Велико Търново.

 Начо се закани, че „ ще ревете по улиците “, когато си вземе нова кола

През отминалия уикенд мургавият джигит от Лясковец опустоши със скорост от над 150 км/ч автомобилът, каран от Ферарио Спасов в региона на село Шерметиево, само че още в деня след провокираната от безрасъдното му шофиране смъртоносна злополука той беше пуснат на независимост с най-леката мярка „ подписка “ от търновския областен прокурор Йордан Кожухаров.

След надигналият се обективен яд против обвинителя Кожурахов и пътния палач Начо Пантелеев, изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов разпореди делото за гибелта на Ферарио Спасов да бъде конфискувано от прокуратурата във Велико Търново и изпратено за следствие в Ловеч.

Сарафов подреди и осъществяването на цялостна инспекция на работата на Йордан Кожухаров, за който има подозрения, че от години обслужва ползите на ромския клан Манджиите. Спред мълвата, която обхожда Лясковец, прокурора прибрал 10 000 лева, с цел да пусне Начо на независимост. Убиецът на Ферарио Спасов пък имал желание незабавно да забегне за Англия, само че в последна сметка беше арестуван от полицията, а шофьорската му брошура, интернационалния паспорт и персоналната му карта бяха прибрани, с цел да не офейка от страната.

Начо Пантелеев е обвинен за осъществяване на закононарушение по член 343 от Наказателния кодекс – причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на моторно транспортно средство. Близките на Ферарио Спасов обаче упорстват, че 24-годишния джигит би трябвало да бъде съден за съзнателно ликвидиране на пътя, защото карал с скорост от към 150 км/ч. макар мократа настилка.

Дни след злополуката, провокирана от Начо Панталеев пък стана ясно, че преди няколко месеца той е аварирал с висока скорост в Лясковец, помитайки пътен знак до пощата и по знамение не умъртвил хора. В града семейството на Манджите е до болежка позната – болшинството не работят нищо, само че за сметка на това имат висок стандарт на живот. Живеят в огромни първокласни къщи и карат скъпи коли.

По подигравка на ориста бащата на Начо – Върбан, е умрял в автомобилна злополука през 2005 година, блъскайки се с висока скорост на планински път край Арбанаси. Бащата на Начо е заровен в мраморна гробница с размери 3 на 3 метра, като на надгробната му плоча е изобразено и обичаната му лимузина „ Ауди “.

„ Искахме да вкараме в гроба и аудито, само че колата беше доста огромна. Това си е наша традиция – като си отиде някой, слагаме в гроба му някои от движимостите, които е употребил приживе “, описа пред медиите дядото на килъра на Ферарио Спасов, който също се споделя Начо.

Ромският клан Манджиите от Лясковец, към който принадлежи и 24-годишния Начо Пантелеев, наброява над 200 души, като най-малко половината от тях живеят в Англия и Германия. В ззората на демокрацията Манджиите се занимавали с произвеждане на подправен алкохол и продавали меласа на „ Винпром “ – Търговище, след това зарязали този бизнес и се трансферирали към други незаконни занимания.

Реклама

Твърди се, че Манджиите от Лясковец са виртуози в телефонните измами и са били част от разрушената напролет на 2019 година тайфа за ало измами на ромския барон Борислав Димитров – Бобито. Според източник на „ Уикенд ”, Начо Пантелеев също е бил част от групата за телефонни измами, като в някои случаи се е представял за контрольор Стоян Кръстев от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Начо Пантелеев и двама от братовчедите му работеха взаимно с групата на Бобито от Горна Оряховица. След няколко крупни удара в интервала 2017-2019 година обаче ромските ало измамници бяха погнати от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата и Бобито и свитата му се изнесоха в Румъния.

Начо и братовчедите му от клана Манджиите се отдръпнаха от схемата, защото бяха предизвестени от прокуратурата във Велико Търново, че се готви огромна интервенция против телефонните измамници. Начо се покри във Англия, където беше назначен за отговорник на джебчийките от родата си. Шефът на клана Манджиите е дядото на Начо “, свидетелства пред „ Уикенд “ осведомен с незаконните каузи на ромската фамилия от Лясковец.

Смята се, че под управлението на Начо, а и на други барони от конкурентни ромски кланове, българските джебчийки в Лондон дотам се разпасали, че принудили полицията в британската столица да сложи десетки сигнално жълти предупредителни табели на български език на разнообразни оживени места в Лондон в опит да озапти родните крадли. Миналото лято табели с надпис „ Полицията предизвестява: Джебчии, внимавайте! Активно ви следим, взети сте на прицел! “ се появиха в столицата на Англия.

Твърди се, че джебчийките под контрола на Начо не са дрипави и мърляви, а облечени в маркови облекла и дегизирани със скъпи слънчеви очила и съвременни шапки. Най-чевръстите от тях пребъркват чанти на „ Оксфорд стрийт “ и „ Кингс роуд “, известни като най-скъпите улици в Лондон. Разправят, че изкусните джебчийки, вършеещи в този регион, изкарват по 50 000 паунда месечно (бел. авт. – към 130 000 лева.) от наличието на дамските портмонета.

Любимите магазини за деяние в Лондон са „ Хародс “, „ Селфриджис “ или обмен бюрата, само че също и магазини от веригите „ Гап “ и „ Топшоп “. Работното време на крадлите е от 10 ч. сутринта с обедна отмора към 13 ч. и след това възобновяване на работа следобяд, като пикът е сред 16 и 19 ч.

„ В множеството случаи жертви са туристи от Япония и Азия. Джебчийките се сливат с огромни групи и работят за секунди. Крадлите се движат по три-четири вкупом, с цел да се прикриват. Някои употребяват и макетни ножчета за рязане, с които разпарят дамските чанти, само че на най-хубавите в занаята ножче не им е нужно. Те са обучавани още от деца да крадат неусетно “, разказва дейностите на джебчийките от клана Манджиите от Лясковец българин, живеещ в столицата на Англия.

Заради всеобщите нападения на български джебчийки в Лондон, още преди 2 години във Англия беше взето решение хванати крадли да бъдат депортирани в България без право да се връщат повече на Острова. За последните 3 години над 50 българки са били наказани на по 12 месеца затвор за джебчийство и са били върнати у нас с черни печати. Твърди се, че измежду хванатите са и няколко крадли от рода Манджиите, множеството от които след това отпътували за Германия.

„ Начо Пантелеев и други от семейството Манджиите работят взаимно с ромския барон Баката във Англия. Под прикритието на транспортна компания на Баката, Манджиите всеки месец изпращат в Лондон разнообразни бригади джебчийки, които се прибират скоропостижно след няколко удара. Манджиите са известни с това, че заплащат по 10 000 лв. на други цигански кланове, с цел да наемат от тях джебчийки с чисти досиета “, разкриват осведомени с незаконните каузи на Начо Пантелеев и родата му.

Заради благосъстоянието на семейството от Лясковец малко на брой имат вяра, че килърът на футболния треньор Ферарио Спасов ще лежи дълго в пандиза, даже и да бъде дейно наказан.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР