24 деца на украински граждани, настанени в Кранево, участваха в

...
24 деца на украински граждани, настанени в Кранево, участваха в
Коментари Харесай

Украински деца рисуваха с варненски художник

24 деца на украински жители, настанени в Кранево, участваха в майсторски клас по изобразяване с варненския художник Деян Веков.

Това оповестиха за Moreto.net от Хуманитарния център „ Каритас “ във Варна, който провежда събитието.

„ Рисуването успокоява, развива интелекта и въображението. Чрез рисуването детето показва себе си, проектира психическото си положение върху хартия и се освобождава от стрес. Събитието зарежда децата с позитивни страсти, от които те имат толкоз огромна потребност в тежката обстановка “, обясниха обществените специалисти от Центъра.

„ Спечелих поддръжка по Програма „ Творчески начинания на Национален фонд „ Култура “ за самостоятелни създатели. С тази среща извършвам уговорката си да стигна до уязвима група в потребност “, сподели художникът Деян Веков. Той е обезпечил и нужните художествени материали за майсторския клас – акварели и моливи, рисувателна хартия, скицници и модели. Надява се до края на месец март да има още една среща с децата на бежанците от Украйна, настанени в Кранево.

Хуманитарният център „ Каритас “ във Варна започва през есента на 2022 година, основан от Русенската католическа организация „ Каритас “, с главен фокус поддръжка за бежанци от войната в Украйна. Досега е оказал помощ на повече от 2200 души, намерили леговище във Варна и региона.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР