24 часа Синът на Йоско Костинбродския - Иван, се е оженил

...
24 часа
Синът на Йоско Костинбродския - Иван, се е оженил
Коментари Харесай

Знакови фигури в ъндърграунда сключиха брак в ареста

24 часа Синът на Йоско Костинбродския - Иван, се е оженил в ареста. Той сключил брак с приятелката си Мария, от която има 2 деца. След него преди към месец същото сторил и Стефан Гевгелийски. Неговата годеница е 31-годишната Зорница Накова, студентка в Международното бизнес учебно заведение в Ботевград, написа " 24 часа ".

Наскоро Иван Йосифов е изместен в софийския затвор, а Гевгелийски - в килия в Белене.  Двамата и Зорница Накова се явиха през днешния ден в спецсъда. Те са подсъдими по дело против 10-членна група за разпространяване на опиати, забъркана още в побои и гибелта на надзорник преди 2 година

Бандата е обвинена, че е поръчала убийството на началника на охранителна промяна в Софийския затвор Янко Янев посредством побой на 26 декември 2016 година Според прокуратурата тя е виновна и за нападението над началника на Клиниката по ортопедия и травматология в столичната болница " Св. Ана “ проф. Стефан Станчев. Той бе пребит на 5 април 2016 година покрай дома си в столичния кв.  " Разсадника ".

След арестите през септември 2017 година се твърдеше, че са пресечени и други опити за убийства.

Вчера доктор Станчев пристигна в съда, само че съобщи, че не желае да е частен обвинител и няма да предявява цивилен иск против подсъдимите по делото. Близките на Янко Янков не пристигнаха, както и още един потърпевш от групата, който сега е в Лондон.

Адвокатите на 9 от упрекнатите желаеха делото да бъде върнато на прокуратурата поради процесуални нарушавания. Това към този момент стана един път поради несъгласия в обвинителния акт.

Само юристът на Иван Йосифов - Илия Павлов, не настоя за ново връщане на делото. " В обвинителния акт има логичен и правни несъгласия и спестовност на конкретиката, само че те могат да бъдат изяснени в хода на делото ", сподели Павлов.

По това дело Иван Йосифов е упрекнат единствено като участник в наркогрупата, само че не и за другите закононарушения. Двамата с Гевгелийски обаче са подсъдими по друго дело за тайфа, подготвяла убийства на служители на реда и прокурори.

Съдът отхвърли да върне делото и дефинира няколко дати за последващи съвещания. 

Съпругите на младоженците към този момент ще имат право на повече свиждания от преди. Мария може да встъпи и като юрист по делата на мъжа си Иван. Така тя ще може да се вижда съвсем всеки ден с него, в случай че желае, изясни правист.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР