24 часа Майка на момче, блъснато от кметски джип край училището

...
24 часа
Майка на момче, блъснато от кметски джип край училището
Коментари Харесай

Майката на блъснато от кметски джип дете: Няма справедливост, ще си я взема пред парламента

24 часа Майка на момче, блъснато от кметски джип край учебното заведение в Трън, стяга митинг на родители пред Народното събрание. 2 години и 2 месеца тя на вятъра чака присъда за водача - някогашния кмет на Трън Станислав Николов. "Няма да очаквам правдивост за сина ми! Ще си я взема пред Народното събрание. Заседанията на съда се провалят към този момент 4 месеца. Приемам отлагането на присъдата като целеустремен психически тормоз към мен като родител на потърпевшо дете ", изплака в писмо до  "24 часа " Анита Гълъбова. Тя е майка на прегазения през 2015 година първолак Ивайло Стоянов.
Станислав Николов бе упрекнат след скандал. Делото против него в началото бе прекъснато с претекста, че детето се е блъснало единствено в задницата на джипа. След сигнал в медиите и служебна инспекция основният прокурор Сотир Цацаров го иззе от следствието в Трън и го разпореди на прокуратурата в Перник. Николов бе даден на съд за това, че е предизвикал по несъобразителност тежка и междинна телесна щета на момчето. Ивайло е с половин черен дроб и без далак след злополуката. "Всички експертизи дотук сочат, че водачът е отговорен. Въпреки това се позволи 4-та експертиза - споделя майката. - На 9 февруари е идващото съвещание, което несъмнено ще се отсрочи по ред аргументи. "

Анита Гълъбова е подготвена, в случай че скоро няма присъда, да събере родителите на деца, жертви и потърпевши при произшествия, които са "обезверени и унищожени ". Според нея гърбът на Николов се пази от авторитетен човек. "Инцидентът със сина ми се трансформира в политическа игра, само че аз няма да вземам участие. Някой от горната страна оказва помощ на някогашния кмет. Знам кой е, ще го помоля да спре. Ще се обърна към високопоставени персони да се намесят, както преди 1 година ", решена е Гълъбова.

Преди старта на процеса на 23 юни м.г. Николов се отдръпна от кметския пост. Той бе номинация на ГЕРБ. "Разочаровах се от държанието на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност ", разяснява през 2016 година случая министър председателят Бойко Борисов. От юни м.г. до момента са извършени над 5 съвещания. От съда в Трън обясниха, че делото се отсрочва поради възможни по закон претенции на отбраната. Последното съвещание на 12 януари се е отсрочило, защото едно от движимостите лица е било заето по друго дело във Варненския апелативен съд.

Съдия по проблема е Михаил Алексов. Наскоро той оглави районния съд в Перник. Катастрофата стана на 13 ноември 2015 година на кръстовище в Трън. Ивайло минал зад рейс, когато бил затрит от задницата на джипа "Фолксваген Туарег " на кмета. Според експертизи по делото скоростта на кмета била сред 16 и 20 км/ч. Ивайло към този момент е добре, само че цялостен живот би трябвало да съблюдава строга диета и да не се преуморява физически.

"Искрено съчувствам на тази майка, тъй като зная какво претърпява. Делото за моето дете, което беше убито на пешеходна пътека във Варна, продължи цели 5 година За страдание, в законите ни има доста малки врати, които действително са в помощ на нарушителите. Крайно време е у нас жертвите да имат най-малко равни права с нарушителите ", сподели за "24 часа " Нели Петрова. Тя е майка на убитата на пешеходна пътека през 2011 година Лора. Петрова, която е депутатка от ГЕРБ, е подготвена да поддържа всевъзможни законови промени, с които отговорните да получат бързо наказване. "Ако мога да оказа помощ с нещо на тази майка, бих го направила ", заявява Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР