24 часаТрийсетгодишен мъж от Бургас, загинал при инцидент, даде шанс

...
24 часаТрийсетгодишен мъж от Бургас, загинал при инцидент, даде шанс
Коментари Харесай

24 часа: Александър, който се простреля в Бургас, стана донор! Спасява трима души

" 24 часа "

Трийсетгодишен мъж от Бургас, умрял при случай, даде късмет за живот на трима души. След диалог с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване на УМБАЛ-Бургас и координатора по донорството доктор Милена Минева, околните му са решили да дарят органите му и да спасят живота на трима, чакащи трансплантация, оповестиха от пресслужбата на УМБАЛ-Бургас.

Става дума за 30-годишният Александър Стоянов, който се простреля в под земята гараж в бургаския к-с " Славейков ". Органите - бъбреци и черен дроб, са взети през вчерашния ден в УМБАЛ-Бургас и превозени в столицата. Късно нощес са направени трансплантациите. Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ " Александровска " на двама мъже, определени сред шестима претенденти: Н. К. на 48 годишен от град Годеч и М. С. на 52 години от Петрич. И двамата са на хемодиализа от 2016 година.

Трансплантираните се възвръщат в реанимация, положението им е устойчиво. Черният дроб е квалифициран за трансплантация в Университетска болница " Лозенец ". Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на фамилията на умрелия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг, написа 24 часа. 

Все още не е завършило следствието за гибелта на 30-годишния Александър, само че най-вероятно той се е самоубил поради задължения, считат осведомени. Сашо бил родом от Силистра, от от 6 година живеел с 30- годишна бургазлийка. Той бе открит с огнестрелна рана в слепоочието на 22 април вечерта и след няколко дни в реанимация издъхна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР