24 часаШест проверки преди инвалидната пенсия, старческите болести извън списъкаВъвеждането

...
24 часаШест проверки преди инвалидната пенсия, старческите болести извън списъкаВъвеждането
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа "

Шест инспекции преди инвалидната пенсия, старческите заболявания отвън листата

Въвеждането на шест комисии, орязване на парите и пенсиите на хората с увреждания, както и фрапантно увеличение на бюрокрацията, с цел да получат помощ от страната. Тези ограничения разисква властта за промяна в ТЕЛК-овата система.

Идеите са част от плановете за смяна на системата за здравната експертиза, които би трябвало да изготвят общественото и здравното министерство взаимно с Национален осигурителен институт, НЕЛК и организациите до 31 октомври. На тази база през 2018 година ще се разработят нужните законодателни промени. Окончателният им вид към момента не е подготвен, само че предложенията до този миг разтревожиха хората с увреждания.

" Стандарт "

Възраждат учебните заведения

Кабинетът направи огромна стъпка за възобновление на българските учебни заведения. Рекордните 624 млн. лв. ще бъдат отпуснати за просветителна инфраструктура. С тях ще бъдат актуализирани над 400 учебни заведения, детски градини, физкултурни салони, университети в 72 общини. 140 професионални гимназии ще имат най-модерни кабинети. Инвестицията ще усъвършенства изискванията, в които учат над 250 000 деца, изясни министър председателят Бойко Борисов.

" Българинът на две места свежда глава от почитание - в църквата и в учебно заведение, по тази причина поставяме толкоз старания за ремонт на църквите и учебните заведения ", съобщи Борисов. И посочи: " Такива пари в никакъв случай не са давани и няма да се дават.

" Монитор "

Държавата спечелила за година 29 млн. лв. от енергетика

Държавата е спечелила единствено за една година от енергетика 29 млн. лева Това разгласи във Велико Търново министърът на енергетиката Теменужка Петкова. " През 2014 година държавната енергетика бе на загуба от 264 млн. лева Когато поехме бранш " Енергетика ", той беше в доста нежелано състояние, във финансов колапс, който на процедура беше довел до това, че самата система беше сложена на тестване от чисто техническо естество. Обърнахме наклонността и в края на 2015 година се осъществя облага от 29 млн. лева през тези към този момент близо три години в границите на сегашния кабинет на премиера Борисов, положихме извънредно доста старания, с цел да можем да стабилизираме бранша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР