23 пъти разстоянието до Луната или 225 пъти обиколката на

...
23 пъти разстоянието до Луната или 225 пъти обиколката на
Коментари Харесай

Депутатските лимузини обиколили екватора 225 пъти

23 пъти дистанцията до Луната или 225 пъти обиколката на екватора са обиколили парламентарните лимузини за 10 години, откогато бяха доставени фабрично нови на Народното събрание. Това излиза наяве от формалния километраж, оповестен от Народното събрание в техническата спецификация за нова социална поръчка за ремонт на 30-те коли.

Конкурсът за ремонт на возилата, които бяха купени по времето на шефката от ГЕРБ Цецка Цачева, е за над 150 хиляди лв. без Данък добавена стойност.

Лимузините претърпяха съществени поправки през годините, а водачите от НСО постоянно се оплакваха от електрониката под купетата и невъзможността изтънчените коли да минават годишно през всевъзможни кратери из републиканските пътища.

Справка на Lupa.bg от посочените особености за фолксвагените за ремонт сочи още, че всяка от колите е предходна приблизително по към 300 хиляди километра. Някои от тях обаче гонят половин милион след 10-годишно прилагане.



Иначе казано, общо са минали към 9 милиона километра за едно десетилетие или по приблизително 82 километра дневно, в случай че са припалвани във всички 365-6 дни от годината.

При това пресмятане сметката демонстрира съвсем половин милион литра дизел. При днешните цени на горивото, това би означавало масраф от над 1,5 милиона лв. за обиколките на депутатите, без да се брои амортизацията и ремонтите на скъпите им возила.

Oсвен фолксвагените обаче националните избраници употребяват и мерцедеси, и беемвета, както и микробуси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР