23 държави от Европейския съюз са подали заявления в Европейския

...
23 държави от Европейския съюз са подали заявления в Европейския
Коментари Харесай

България е сред петте страни от ЕС, които не подкрепят съдебния иск на Украйна срещу Русия

23 страни от Европейския съюз са подали заявки в Европейския съд по правата на индивида в Старсбург за присъединение като трета страна при разглеждането на желае на Украйна против Русия, само че България не е една от тях, написа " Сега ", базирайки се на Deutsche Welle.

Гърция, Унгария, Малта и Кипър са останалите, които резервират безмълвие, до момента в който оттатък границите на алианса поддръжката си към Киев дава и Норвегия. Англия и Исландия също са изразили предпочитание да се причислят към желае.

На 23 юни 2022 Украйна изиска цялостно евакуиране на съветските войски от нейната територия и финансова отплата за нанесените вреди. Отбелязва се и фактът, че по време на нашествието си Москва е направила редица тежки нарушавания на Европейската спогодба за правата на индивида. Кремъл не се е съобразил със възбраната за изтезания, правото на цялост, правото на почитание на частен парцел и фамилен живот, на независимост на мнение и изложение, свободата на събиране и асоциациите и доста други.

Русия бе изключена от Съвета на Европа и от 16 септември не е част от Европейската спогодба по правата на индивида, което значи, че от органа могат да бъдат прегледани само каузи за нарушавания, осъществени до тази дата.

Междувременно следствие на Организация на обединените нации в регионите Киевски, Харковски, Сумски и Черниговски удостовери, че Кремъл е направил военни закононарушения в Украйна.

" Бяхме изумени от огромния брой изтезания, осъществявани в областите, които посетихме, " разяснява тематиката ръководителят на проверяващата комисия Ерик Мьосе.

Представители на Организация на обединените нации се провели диалози с повече от 150 жертви и очевидци, посетили са 27 градове и села, а следствията не престават в 16 селища.

" Особено сме разтревожени от обстоятелството, че интернационалният въоръжен спор в Украйна е предизвикал големи премеждия на цивилното население. Това се вижда от постоянно обновените от Службата на комисаря по правата на индивида към Организация на обединените нации данни за смъртните случаи и пострадвания, както и от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците във връзка с бежанците и вътрешно разселените лица, " споделя се в формалното изказване на комисията.

В отчета се показват области, в които дейностите на съветските военни са нанесли изключително тежки вреди - безразборни набези против цивилни региони, изтезания, изтезания и полово принуждение:

" Много набези са били осъществени, без да се прави разлика сред цивилно население и бойци, " гласи още известието. " Комисията е документирала случаи, в които деца са били изнасилвани, измъчвани и нелегално затваряни. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР