22 града в страната с възможност за по-чиста околна среда, по-малко

...
22 града в страната с възможност за
по-чиста околна среда, по-малко
Коментари Харесай

Строим 199 зарядни станции за електромобили с европейско финансиране от ОПРР

22 града в страната с опция за по-чиста околна среда, по-малко звук и вредни излъчвания във въздуха

199 зарядни станции за електрически автомобили се изграждат в страната с финансиране по управляваните от Министерството на регионалното развиване и благоустройството оперативна програми за развиване на районите през настоящия и предишния програмен интервал. 123 от тях вече са осъществени и действат. Те са разположени в София, Благоевград, Перник, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Петрич, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Асеновград, Димитровград, Велинград, Карлово, Панагюрище, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Казанлък. До края на програмния интервал следва да се изградят още 76 станции в населени места от Южна България. Инвестицията е на обща стойност 6,4 млн. лева, като проектите се осъществят с нисколихвено кредитиране с финансови принадлежности.

25 от станциите са в София и са реализирани в предходния програмен период с нисколихвено кредитиране от инструмента JESSICA и безплатни средства в размер на 263 хиляди лева по Оперативна програма „ Регионално развиване “ 2007-2013 година, като общият размер на инвестицията е 2,5 млн. лева

С осъществяването на плана се цели да се осигурят условия за популяризирането на електрическите транспортни средства като чист, екологичен и пестелив превоз. Развитието му ще способства за понижаване на замърсяването на въздуха, нивата на звук и равнищата на фини прахови части.

Изграждането на необятна мрежа от електрически зарядни станции ще повлияе положително и за подобряването и развитието на плановете за интегриран градски превоз в огромните градове, които модернизират автопарка си с обществени транспортни средства, задвижвани с електричество. Създават се и условия за по-масовото потребление на електромобилите в страната. Те са важно условие обществото да има по-зелена и с по-малко замърсявания околна среда, по-висок комфорт на живот и понижаване на конвенционалните коли.

*Източник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР