22-годишният син на Катя Лерца, която прегази и уби на

...
22-годишният син на Катя Лерца, която прегази и уби на
Коментари Харесай

Синът на Катя Лерца в ареста за отвличане, побой и грабеж

22-годишният наследник на Катя Лерца, която прегази и умъртви на място служител на реда в Пловдив, също застана пред съда, който гледа мярката му за неотклонение по обвиняване в похищение, побой и обир.
Още по тематиката
Костадин Костадинов и тримата му съучастници Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов бяха арестувани в края на септември. На 19 септември т.г. към 1,00 часа през нощта, 22-годишният Костадин и един от приятелите му позвънили на вратата на 44-годишен пловдивчанин, който преди време откраднал от брачна половинка на Катя Лерца бензинова резачка, а по-късно я е оставил в заложна къща против сума от близо 200 лв..

Двамата млади мъже издърпали длъжника от вкъщи му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наоколо. Малко по-късно в колата се качили и другите двама причинители. Синът на Катя Лерца и тримата му приятели са возили жертвта си по пътя към хижа " Студенец ", завързан чисто гол в багажника на автомобила , ръководен от Смиленов. След това са пъхнали в гърлото му дървена ръкохватка на дребна брадвичка, нанесли са му побой, а също така залепили тиксо на един от пръстите, с цел да му кажат до каква степен ще го отрежат.

От следствието излиза наяве, че четиримата отмъкнали мобилния телефон на жертвата си, дебитна карта и сумата от 20 лв.. След това последвало предложение да го закарат до язовир Въча, с цел да го хвърлят в него. Идеята обаче се видяла прекомерно радикална на останалите участници, които решили, че наказването му е задоволително, качили го гол в багажника на колата и го върнали в Пловдив. Изхвърлили го дружно с облеклата му в покрайнините на града и изчезнали.

На първа инстанция съдът остави и четиримата в ареста. Апелативните магистрати обаче промениха мярката за неотклонение на четвъртия съизвършител Илиян Смиленов, от " задържане по стража " в парична гаранция от 5 000 лв.. 22-годишният наследник на Катя Лерца и другите двама обвинени остават зад решетките.

Съдът реши, че от събраните по делото доказателства, разпити на очевидци, както и от самопризнанията на Смиленов, който е управлявал автомобила при отвличането, остава неразколебано обоснованото съмнение за присъединяване и на четиримата обвинени в най-тежкото от закононарушенията, в които са упрекнати.

Относно водача обаче от материалите по делото се открива, че той в по-малка степен е взел участие в осъщественото похищение, а във връзка с съпричастността му към грабежа, няма задоволително безапелационни доказателства да е заплашвал или удрял потърпевшия. За това съдът реши, че почита жалбата на юристите му за смяна на мярката за неотклонение.

Няма заплаха четиримата да се укрият, само че за трима от тях има заплаха да извършат закононарушение при една по-лека мярка за неотклонение, стимулира съдът своето определение.

Заседанието по делото се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираха обвинените и правосъдната зала, в която бяха правосъдният състав, прокурорът и бранителите им.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР