22-годишният Сали П. ще бъде привлечен днес като обвиняем за

...
22-годишният Сали П. ще бъде привлечен днес като обвиняем за
Коментари Харесай

Изнесоха потресаващи подробности за Сали, който уби таксиметровия шофьор

22-годишният Сали П. ще бъде притеглен през днешния ден като обвинен за обир, съпроводен с убийството на таксиметров водач от Разград. Досъдебното произвеждане на Окръжната прокуратура в Разград се води за закононарушение по член 199, алинея 2, т. 2 от Наказателен кодекс и се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

На 27 февруари 2019 година Сали П. наема таксиметровия автомобил, ръководен от 63-годишния Кр. И., който два дни по-рано имал рожден ден. 22-годишният Сали се е върнал от Германия на 22 февруари. Там поиграл на ротативки изкараните пари. Останал без средства в България, младият мъж решил да си ги набави по незаконен метод, като извърши обир на таксиметровия водач.

По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в региона на шията на лидера, който е опитал да се отбранява. Единият прерязва сънната артерия на жертвата. След това съумява да извлачи тялото му отвън автомобила " Дачия “ в гористата околност, където е и открито от проверяващите. Взема 20 лв. от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на водача.  По-късно изхвърля таблета, който е открит счупен.

На местопроизшествието, без да знае за осъществения обир, съпроводен с убийството на Кр., стопира жена, пита дали е станала злополука и предлага да помогне. Сали й изяснява, че е аварирал, качва се в нейната кола и дамата го води в центъра на Разград. Камера е засякла причинителя на закононарушението в 21,38 часа.

След това проиграва ограбените 20 лв. и отива при момиче, в чийто дом проверяващите са намерили кървавите чорапи и пуловера на Сали. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, дружно с мобилния телефон, 22-годишният изгаря. Задържан е в кв. " Орел “ в Разград.

Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане в Разградския областен съд за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на Сали П. Съдебното съвещание е планувано за 18 часа през днешния ден.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР