21 титли са спечелили младите тенисисти на България през 2017

...
21 титли са спечелили младите тенисисти на България през 2017
Коментари Харесай

21 титли за тенисистите от проекта 3Т - Тенис, Тийм, Талант

21 трофеи са спечелили младите тенисисти на България през 2017 година, включени в плана „ 3Т - Тенис, Тийм, Талант “ на Българската федерация по тенис и нейните сътрудници.

Това стана ясно по време на конференцията в офиса на главния спомеществувател на програмата - БНП Париба на бул. „ Цар Освободител “ №2 в София. На нея участваха Кристоф Деру - БНП Париба, Ръководител за България, Катерина Генова – общоприет секретар на БФТ, Кирил Берон – шеф на плана 3Т, Пресиян Коев – отговорник развиване на БФТ, Тодор Енев – старши треньор на националния тим за мъже, както и множеството от децата от програмата.

От БФТ и от БНП Париба регистрираха като доста сполучлива втората година от съществуването на „ 3Т “.
Програмата започва през 2016 година с два тима по 4 тенисисти до 12 година През 2017 година участниците се удвоиха, като бяха основани и два тима до 14 година, а броят на включените в тях деца набъбна на 22. Програмата обезпечи присъединяване на тимовете в общо 28 от най-силните интернационалните шампионати в Европа за 12 и 14-годишни. Отборите бяха водени от треньори, а по време на подготовката децата имаха опция да работят с психолог, кондиционен треньор и кинезитерапевт.

През 2017 година младите тенисисти от „ 3Т “ плана завоюваха общо 21 трофеи. 10 от тях са на сингъл, а останалите - на двойки. Освен това те завоюваха още 5 трофеи от „ утешителни шампионати “, а в други 12 случая играха на финали.

„ За нас тази година беше сложна, само че прелестно сложна, тъй като децата в плана се удвоиха. Радостни сме обаче, че към този момент всеки цикъл класираме най-малко по един тим за европейските отборни шампионати, което не се случваше постоянно преди 2016 година “, съобщи Пресиян Коев, отговорник развиване на БФТ.

„ БНП Париба е спонсор номер 1 в света на тениса. Това е едно неповторимо партньорство почнало през 1973 година с поддръжката на Ролан Гарос и през днешния ден обгръща всички равнища на тениса: самостоятелни и отборни тенис шампионати, тенис за хора в инвалидни колички, от тенис за дилетанти до най-големите професионални шампионати. Нашият слоган We Are Tennis (ние сме тенис) дава отговор освен на дейната ни поддръжка за този спорт, само че също показва, че полезностите на тенис спорта съответстват с нашата бизнес нравственос: съблюдаване на разпоредбите, почтена игра, точност, високи достижения. - показа Кристоф Деру, БНП Париба – За БНП Париба насърчаването на развиването на гения в децата постоянно е бил приоритет и ние се радваме да поддържаме децата и екипа на 3Т плана. “

Генералният секретар на БФТ Катерина Генова благодари на всички състезатели, техните треньори и родители за взаимната работа и постигнатите триумфи. „ Ние като федерация отделяме сериозен запас точно за развиването на подрастващите. Оттук нататък търсим разновидности по какъв начин да подкрепим децата и след 14 година, когато излизат от 3Т плана. Лично аз съм извънредно щастлива, че съм в БФТ с това надарено потомство деца. За нас това са най-важните възрастови групи “, съобщи Генова.

Капитанът на България за Купа „ Дейвис “ и треньор на един от тимовете в плана 3Т Тодор Енев пък благодари на всички спонсори за поддръжката и по-специално на БНП Париба. „ За мен е изключителна чест да съм част от тази стратегия и да оказвам помощ на децата “, разгласи той.

Родителите на децата от програмата пък бяха подготвили особено благодарствено писмо, което бе прочетено на събитието и връчено на шефа на плана Кирил Берон.

Програмата „ 3Т - Тенис, Тийм, Талант “ към този момент стартира своето трето издание с присъединяване на тима до 14 година в най-силния шампионат в зала за тази възраст – „ Малките асове “ във Франция. И през 2018 година в плана ще вземат участие 2 тима до 12 година и два - до 14 години, на които ще бъдат обезпечени взаимни лагери и участия в общо 30 интернационалните шампионата.

„ Новост ще е, че всеки български тенисист отвън плана, който играе на шампионат с присъединяване на тим от " 3Т ", ще може да се възползва от помощта на съответния народен треньор и да употребява транспорта, обезпечен от БФТ, заяви още Пресиян Коев. - Освен това ще бъде употребен и новаторски способ - приложения за разбор на играта и противоположна треньори и връзка с персоналните родителите на децата “, добави той.

Най-големият плюс за 14-годишните обаче ще е организирането в края на май в курорта „ Албена “ на интернационален шампионат от най-високата, първа категория на Тенис Европа. В него България ще има право на по 20 деца в двата пола, които ще премерят сили с най-хубавите в Европа за тяхната възраст.

БНП Париба е деен и зает сътрудник на Българската федерация по тенис. Днес банката е спонсор номер 1 в света на този спорт. Тази година се означават 45 години от началото на забележителното партньорство, което стартира през 1973 година и обгръща всички равнища на спорта: самостоятелни и отборни шампионати, тенис за хора в инвалидни колички, от тенис за дилетанти до най-големите професионални шампионати.

Уебсайтът www.WEARETENNIS.com и опциите на обществените мрежи събират тенис почитатели от всички краища на света, с цел да споделят най-актуалните вести от ATP, WTA и ITF сериите от професионални шампионати през последните 4 години. www.WEARETENNIS.com предизвиква и новаторския метод в общуването и отразяването на събитията по време на самите шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР