21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Новак Джокович се

...
21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Новак Джокович се
Коментари Харесай

Новак Джокович се завърна с победа

21-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Новак Джокович се завърна с победа по време на АТР Мастърс 1000 шампионата в Париж.

В среща от втория кръг на конкуренцията в зала " Берси " сърбинът надигра със 7:6(1), 6:4 американецът Максим Креси.

Шесткратният първенец в шампионата показва, че се намира в отлична форма, макар че повече от месец не беше играл в публична среща, стигайки до крайния триумф след час и 44 минути игра.

В първия сет Джокович беше тенисистът, който беше по-близо до пробива, само че в последна сметка до подобен не се стигна и изходът от частта трябваше да бъде решен в тайбрек. В дългия гейм сърбинът не даде никакви шансове на своя противник и след 7-1 точки постави точка на разногласието в първия сет.

Във втория сет пробивите още веднъж отсъстваха до деветия гейм, когато най-накрая Джокович взе подаването на Креси, с цел да поведе с 5:4, а незабавно по-късно затвори мача на собствен сервис.

За Ноле това бе десета поредна победа във всички шампионати, откакто преди месец той завоюва две следващи трофеи от конкуренциите в Тел Авив и Астана.

В идващия кръг в Париж Новак Джокович ще играе против Карен Хачанов в повтаряне на финала от 2018 година, когато триумфът беше за руснака. Това обаче си остава единствената победа на Хачанов против Ноле, който пък от своя страна е спечелил останалите им седем срещи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР