2024-та година не започна по най-добрия начин за Холгер Руне,

...
2024-та година не започна по най-добрия начин за Холгер Руне,
Коментари Харесай

Безпощаден: Руне сломи Музети в първия си мач в Индиън Уелс!

2024-та година не стартира по най-хубавия метод за Холгер Руне, който имаше нелеката задача да взима решения към треньорския си щаб, което се отрази и на формата му. Въпреки това, в Индиън Уелс той показва мощен тенис, като имаше нелеката задача да се изправи против Лоренцо Музети, откакто имаше спомагателен ден отмора, заради отдръпването на Милош Раонич в предния кръг. Датчанинът победи международния номер 26 с 6:2, 7:6(5) за по-малко от 100 минути. На осминафиналите ще чака спечелилия сред Тейлър Фриц и Себастиан Баес.

Бившият представител на топ 5 напълно доминираше развиването на първия сет, като още в самото начало той съумя да осъществя пробив. Скандинавецът превъзхождаше над съперника си с голям брой уинъри и малко неточности, като за по-малко от 40 минути поведе с 6:2.

Втората половина бе доста по-силна за италианеца. Още във първия гейм от началния удар на международния номер 7, през Музети се отвори опцията да го завоюва, но това не се случи. Сценарият се повтори в идващото подаване, като този късмет се отвори пред Руне, само че и той не съумя да поеме контрола. Играта и на двамата бе равностойна в идващите минути, като по този начин се стигна до тайбрек. Дългият гейм стартира обещаващо за по-ниско ранкирания тенисист, повеждайки с две точки още в самото начало. Преднината, която Музети си подсигури, бе поддържана до 5:4. Точно при този резултат представителят на топ 10 сподели за какво е в ролята на любимец и реализира поврат, печелейки тайбрека със 7:5.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР