2024 г. е трудно постижим срок за влизането ни в

...
2024 г. е трудно постижим срок за влизането ни в
Коментари Харесай

Кандидатът за финансов министър: 2024 г.


2024 година е мъчно изпълним период за влизането ни в еврозоната, съобщи препоръчаният за финансов министър в кабинета на Има Такъв Народ Пламен Данаилов по Нова тв. По думите му има доста по-важни тематики от еврото в този момент - ще има ли постоянно държавно управление и с какъв бюджет ще работи служебното, в случай че стане постоянен кабинет, както и здравната рецесия и парите за нея.

Данаилов съобщи, че възможното ново държавно управление ще резервира данъчните ставки такива, каквито са сега, а в програмата му влиза и концепцията за понижаване на Данък добавена стойност.

Време за преразглеждане на Плана за резистентност съвсем няма, може би ще бъдат преразгледани единствено някои планове. Има риск, само че в случай че се внесе до края на септември, министър Пеканов ме увери, че няма проблем да бъдат получени първите 13% от милиардите от Европейски Съюз, изясни още Данаилов.

Актуализация на бюджета " наподобява писана небрежно ", в препоръчаната от служебното държавно управление липсват пари за болнични на карантинирани поради ковид. Всеки карантиниран излиза в болничен за две седмици, а не са планувани средства за това.

Зависи каква е експертизата, само че диапазонът е огромен, може от 8-10 до 15 хиляди лева месечно да реализира едно експерт - по този начин Данаилов отговори на Татяна Дончева, която в петък питаше по какъв начин се устоя едно експерт в съда.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР