2022-ра определено беше изпълнена с купища паметни тенис събития, като

...
2022-ра определено беше изпълнена с купища паметни тенис събития, като
Коментари Харесай

Дискусия на живо: С поглед към сезон 2023 и участието на България в United Cup

2022-ра несъмнено беше изпълнена с купища паметни тенис събития, като едни направиха своя пробив на най-голямата тенис сцена, а други слязоха от нея. Карлос Алкарас се трансформира в най-младия международен номер едно в историята на спорта, до момента в който именитите Роджър Федерер и Серина Уилямс си взеха довиждане с професионалния тенис.

Родните ни представители пък имаха относително сполучлива акция, защото Григор Димитров приключи за 10-та поредна година измежду първите 30, до момента в който Виктория Томова дебютира в топ 100, а редица други наши сънародници усъвършенстваха рекордните си класирания.

Именно високото класиране в международната ранглиста на първата ни ракета пък е повода нашата татковина да има опция да се включи в чисто новото отборно смесено съревнование United Cup, в което 18 от водещите тенис народи ще си оспорват купата сред 29 декември и 8 януари, като борбите ще се проведат в четири австралийски града и успехите в обособените срещи ще носят точки за ранглистата.

Дотогава пък ще може да се насладим на демонстративния шампионат Diriyah Cup (8-10 декември), където почитателите на играта в Саудитска Арабия ще може да се насладят на звезди от ранга на Даниил Медведев, Ник Кирьос, Доминик Тийм, Саша Зверев, Стефанос Циципас и Стан Вавринка.

Не бива също по този начин да забравяме и друго съществено декемврийско тенис шоу, тъй като сред 19 и 24 декември ще станем очевидци на първото издание на формата World Tennis League, в който 4 тима ще си оспорват купата, а Григор Димитров ще бъде част от селекцията на " Соколите " в която още попадат Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса.

Вие пък още веднъж ще може да дискутирате всичко най-интересно от света на тениса в нашата полемика онлайн

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР