2022-ра не се развиваше никак успешно за Ема Радукану и

...
2022-ра не се развиваше никак успешно за Ема Радукану и
Коментари Харесай

Образцово начало на новото сътрудничество: Радукану с убедителна победа във Вашингтон

2022-ра не се развиваше по никакъв начин сполучливо за Ема Радукану и тя по никакъв метод не можеше да оправдае огромните упования, с които беше натоваренa, откакто завоюва купата на US Open. Британката не откри сили да запише повече от една победа на нито една от досегашните три съревнования от Шлема в хода на сезона, което я накара да потърси смяна в професионалния си път. Така се стигна до новото съдействие сред тийнейджърката и съветския експерт Дмитрий Турсунов, който наскоро изведе Анет Контавейт и Арина Сабаленка до подножието на върха в ранглистата.

Решението на Радукану не беше признато изключително позитивно от английските медии, съгласно които състезателката ще бъде употребена като средство за съветска агитация. Днес пък новосформираният екип откри сполучливо своя работен развой, защото британката не остави никакви шансове на квалификантката Луиза Чирико и я надигра с крайното 6:4 6:2, с цел да се класира за втория кръг на конкуренцията във Вашингтон, където ще премери сили с колумбийката Мария Камила Осорио Серано.

Шампионката от US Open стартира мача на доста високи обороти и бързо си обезпечи задатък от 3:1 гейма. Впоследствие втората сложена можеше да осъществя още един брейк, само че не се възползва от шанса си и внезапно Чирико заигра извънредно въодушевено, което ѝ разреши да обърне нещата в своя изгода до 4:3. Все отново класата на международната номер 10 натежа в решаващите моменти и тя съумя да си върне преднината, поздравявайки се с триумфа в откриващия сет.

Втората част започва равностойно и паритетът на корта властваше до 2:2 в резултата. Оттам насетне станахме очевидци на същински тенис рецитал от страната на фаворитката, която не се колебаеше да изостри своя форхенд и в последна сметка не загуби нито гейм повече, приключвайки конфликта с елегантна къса топка.

Back on the US hardcourts, 19yo Emma Raducanu plays a very solid match to beat Louisa Chirico 6-4, 6-2 and reach the 2nd round in Washington (vs. Osório).

Good start for Emma in a very important part of the season for her...
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР