2022 г. беше най-трудната година, която Русия е преживявала по

...
2022 г. беше най-трудната година, която Русия е преживявала по
Коментари Харесай

Путин призна 2022 г. за икономически най-тежката година

2022 година беше най-трудната година, която Русия е преживявала във връзка с стопанската система. Това съобщи президентът на страната Владимир Путин по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

Той обаче изрази и удовлетворение, че " пътят напред ", стихотворец преди година, " работи ".

Путин означи, че заради събитията, разказани от него просто като световната обстановка, Русия е изправена пред доста компликации, които засягат логистиката " и всеки един аспект от икономическия живот ". След това акцентира, че предприетите от държавното управление мерки и смяната към фокусиране върху локалното произвеждане, са довели до  " растяща и процъфтяваща " макроикономика и постоянен бюджет.

По думи на президента планът на Запада да " унищожи " Русия посредством глобите, наложени ѝ поради военната интервенция в Украйна, се е провалил. Той уточни, че годишната инфлация в страната през май е била 2,51%, което било по-ниско от тази в доста други страни.

Освен това Путин похвали като вярна мярка последното решение на Банката на Русия да не трансформира лихвените проценти.

Той означи, че страната му ще бъде " значително " част от международната стопанска система без значение от желанието на някои страни и компании да основат едностранен пазар.

" Те не желаят конкуренция. Искат да спрат нещата, да слагат бариери по пътя. Ние сме решени да се отървем от тях ", акцентира Путин, като добави, че сходни съперници " унищожават личната си известност ". Той открои потреблението на национална валута в интернационалната търговия и уточни, че Русия е засилила комерсиалните си връзки със страни, които смята за другарски.

Освен това Путин съобщи, че глобите са дали опция на Русия да укрепи огромна част от индустрията си и дефинира новите разработки като " икономическо самоснабдяване ", което ще има " резултат върху нашето близко бъдеще ".

Руският президент посочи, че западният бизнес може да се върне в страната, ако има такова предпочитание, и даде обещание управляващите да му обезпечат " подобаващи условия ".

Путин акцентира, че Русия ще приветства задграничния бизнес, само че и " мисли повече " за личната си локална промишленост. Нещо повече, той акцентира, че страната ще остави отворена вратата си за западни компании, само че и ще следи " тяхното държание " след завръщането им.

Путин означи и че някои локални предприятия са поискали от него да не позволява западните компании назад в страната, защото тяхното овакантяване е освободило ниша за два трилиона рубли - почти 23,8 милиарда $.

Освен това Путин акцентира, че Русия е навлязла във фаза, в която ще се стреми да се освободи от зависимостта си от нефт и газ, когато става въпрос за експорт. " Тази наклонност последователно набира скорост ", уточни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР