2019 година бе най-силната година в туризма, която сме имали.

...
2019 година бе най-силната година в туризма, която сме имали.
Коментари Харесай

Алибегов: 30% от заведенията фалираха заради кризата

2019 година бе най-силната година в туризма, която сме имали. Тази година през лятото доста заведения не отвориха. Имаме 30% банкрут в сектора. Въпреки всички ограничения това е процентът на тези, които не съумяха да се оправят с рецесията. А, с цел да има доходи от Данък добавена стойност, то хората би трябвало да работят. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията.

"Българските туристи съумяха да покажат, че харесват нашите летни курорти, само че мисля, че това ще се случи и със зимните ни курорти ", акцентира още той.

"Вчера имахме среща със здравния министър и имаме уверението, че няма да се затварят заведения. Имаме хубави ограничения, само че би трябвало да затегнем спазването им. Хората, които вървят на нощни заведения и на питейни заведения са в слабата рискова група. Който не съблюдава - би трябвало да си получи наказването. Вчера това помолихме - да се образуват групи и да се ревизират заведенията и питейните заведения. Ще създадем всичко, което е нужно, дружно със здравното министерство ", отсече още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР