2017 година бе от голямо значение за отношенията между Македония

...
2017 година бе от голямо значение за отношенията между Македония
Коментари Харесай

Заев и Йотова: 2017-та бе от голямо значение за Македония и България


2017 година бе от огромно значение за връзките сред Македония и България, а идната година би трябвало да докара до участие на Македония в НАТО и пускане на договарянията за участие в Европейски Съюз.

Тази обща позиция показаха на днешната им среща македонският министър председател Зоран Заев и българският вицепрезидент госпожа Илияна Йотова, съобщи репортерът на БГНЕС от Скопие.

Зоран Заев посочи, че двустранните връзки са поучили мощна динамичност след подписването на Договора за добросъседство, другарство и съдействие.

Домакинът акцентира, че 2018-та ще бъде изключително значима за Македония, а също, че страните от Европейски Съюз признават новия метод на държавното управление му във връзка с постигането на стандартите за участие.

Освен това министър председателят Заев осведоми за няколко начинания, произлизащи от планове на няколко огромни български компании, подготвени да влагат в енергетиката, инфраструктурата и туризма в Македония. На собствен ред Илияна Йотова е предала за интереса на българския бизнес към по-бързото основаване на двустранен бизнес конгрес и по-динамични бизнес контакти сред двете страни.

Преди това Илияна Йотова бе призната от ръководителя на македонския парламент Талат Джафери. Той разкри, че страната му ще ратифицира контракта с България идващия месец. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР