201 филма, селектирани от 1900 ленти, ще може да види

...
201 филма, селектирани от 1900 ленти, ще може да види
Коментари Харесай

17 издание на червенокръстките филми във Варна

201 кино лентата, селектирани от 1900 ленти, ще може да види публиката на 17-тото издание на фестивала на червенокръстките филми, който се откри в комплекса „ Камчия “ край Варна. За да вземат участие във форума, дойдоха артисти, режисьори, кинодейци и представители на Червения кръст и Червения полумесец от целия свят.

Под звуците на представителния духов оркестър на Военноморските сили и измежду шпалир от матроси и доброволци на Българския червен кръст по алената пътека минаха всички публични посетители на фестивала.
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Това е една от най-хубавите прояви, най-човешките прояви, които има българската културна общност и посредством нея и всички български жители.
Фестивалът е със спортен темперамент, като участващите филми се конкурират за премиите в категориите: Филми на Червения кръст и Червения полумесец, които отразяват активността на сдруженията по целия свят; Документални и здравни филми от разнообразни тематичните области и игрални филми с хуманна устременост. Паралелно със спортната част е готова и богата съпътстваща стратегия от над 140 документални, късометражни и игрални заглавия от 47 страни.
проф. Божидар Манев, живописен шеф на фестивала: Зрителите се надявам в тази богата стратегия конкурсна и осведомителна в паралелната селекция да намерят парченце от себе си.
Това издание на фестивала минава под слогана: „ Агресия - Хуманност - Кино “, което за уредниците е задача допустима, тъй като събират тези три значими думи в едно.
акад. Христо Григоров, ръководител на БЧК: Хората в потребност стават от ден на ден и те има потребност от нашата протегната ръка. Не единствено на Червения кръст, освен на полумесеца, само че такива филантропични организации, които оказват помощ.
През четирите дни на фестивала феновете ще могат да се насладят на филмовата стратегия на шест местоположения във Варна и комплекс „ Камчия “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР