2000 лева глоба предлагат от МВР за всеки, който посегне

...
2000 лева глоба предлагат от МВР за всеки, който посегне
Коментари Харесай

2000 лева глоба за посягане на полицай, предлагат от МВР

2000 лв. санкция оферират от Министерство на вътрешните работи за всеки, който посегне на служител на реда, до момента в който той извършва служебните си отговорности. Мярката е залегнала в промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, които са оповестени за разискване в strategy.bg. Предложенията се отнасят и за чиновниците на пожарната, прецизира Монитор.
В новия текст се споделя, че „ който наруши физическата цялост на полицейски орган или на орган за пожарна сигурност и отбрана на популацията посредством приложимост на физическа мощ или предмет, в случай че осъщественото не съставлява закононарушение, се санкционира с санкция от 2000 лв. “. Според създателите това се налагало, тъй като в този момент в закона имало единствено прокламирана особена протекция на закона, само че нямало никаква административно-наказателна наредба, която да я пази. От Министерство на вътрешните работи оферират още и обединяване на Специализирания отряд за битка с тероризма и жандармерията в една нова, огромна конструкция Главна дирекция „ Жандармерия и противопоставяне на тероризма “.
Според създателите на законопроекта от вътрешното министерство, това било належащо за „ повишение на успеваемостта на дейностите по попречване и секване на терористични дейности, освобождение заложници, задържане и/или неутрализиране на изключително рискови нарушители или незаконни групи, обезпечаване на зона за сигурност против евентуални офанзиви, запазване на публичния ред при осъществяване на всеобщи мероприятия, възобновяване, поддържане и запазване на публичния ред при всеобщи вълнения ".
Новата мегаструктура, която се планува да бъде основана ще се занимава с „ разкриване, идентифициране и обезвреждане на взривни устройства и взривни субстанции, създаване на механически средства и начини за осъществяване на тези действия, осъществяване на физикохимическо проучване и експертна оценка на взривни устройства и техните детайли, на взривни субстанции, документи и непознати субстанции “, преодоляване на спешни обстановки, както и защита на специфични товари.
В готвените промени се предлага и основаване на категорично условие да не се назначават за чиновници на Министерство на вътрешните работи претенденти, при открита взаимозависимост от или корист с наркотични субстанции или техни аналози, както и при отвод да бъдат изследвани за взаимозависимост от или корист с наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР