200 000 лева е събраният фонд в петото издание на

...
200 000 лева е събраният фонд в петото издание на
Коментари Харесай

200 000 лева дарява Лидл България на граждански организации по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

200 000 лв. е събраният фонд в петото издание на самодейността „ Ти и Lidl за по-добър живот “, с което общата сума в интерес на обществото по програмата доближи 915 000 лева от 2017 година насам. Тазгодишният фонд беше насъбран в интервала 13 май – 10 юни като Лидл България отделяше по 3 ст. от всеки касов бон на клиент. Компанията ще подари събраните средства за реализирането на обществено значими планове в цялата страна в три области: обучение, околна среда и просвета и историческо завещание. Гражданските организации могат да аплайват за финансиране до 28 юни.

„ От самото си основаване „ Ти и Lidl за по-добър живот “ има за цел да подкрепя хората от всички райони на страната да водят един по-качествен и пълностоен метод на живот. В една предизвикателна година като тази, поддръжката за локалните общности и тяхната сила за позитивна смяна, става още по-значима и наложителна. Ето за какво сме признателни на нашите клиенти, с които тази година, в границите на петото издание на програмата, успяхме да съберем фонд от 200 000 лева, с който да финансираме стойностни цивилен хрумвания. С тази сума общата стойност на дарения в границите на самодейността от 2017 година насам доближава 915 000 лева Още по-щастливи сме и от обстоятелството, че зад тези обществени вложения стои действителен принос за хората. Наскоро публикувахме . Анализът сподели, че като една от основните ни обществено виновни начинания, изследвани в отчета, ​ „ Ти и Lidl за по-добър живот “ има значителен принос за възстановяване на качеството на живот на хиляди хора в цялата страна “, сподели Милена Драгийска, изпълнителен шеф на Лидл България.

Като идващ стадий от програмата следва сложен развой на оценяване на кандидатурите, преди да бъдат оповестени утвърдените от тях. Подадените планове ще бъдат тествани по административни критерии, след което ще бъдат оценени от експертно жури. В третия стадий плановете ще преминат обзор от чиновници на Лидл България. Финалният лист с утвърдените кандидатури ще бъде разгласен през октомври месец. Всеки план ще получи финансиране до 10 000 лева и би трябвало да бъде осъществен в период до 1 година след приемане на средствата.

Програмата се осъществя в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес. Повече информация за самодейността и метода на кандидатстване вижте на:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР