20 вече са жертвите на силното земетресение, което снощи разлюля

...
20 вече са жертвите на силното земетресение, което снощи разлюля
Коментари Харесай

20 са вече жертвите от земетресението в Турция, вижте кадри от бедствието

20 към този момент са жертвите на мощното земетресение, което нощес разклати източната част на Турция. Ранените са повече от 770, оповестяват локални медии, като се базират на данни на Министерството на здравеопазването, съобщи dnes.dir.bg.

Президентът Реджеп Ердоган съобщи, че следи обстановката и институциите вършат всичко допустимо, с цел да се оправят с следствията от люлеенето със мощ 6,8 по Рихтер. Регистрирани са и над 60 вторични труса.

Епицентърът на земетресението е край град Сивридже, провинция Елязъг, на към 550 км източно от Анкара. Нанесени са съществени материални вреди, рухнали са десетки здания. На места няма ток. Сериозно наранена е и провинция Малатя. В региона на бедствието към този момент работят близо 500 избавителни екипа от 28 турски провинции. В ход е акция по издирването на оживели под руините. Доставени са хиляди палатки и одеяла.

Мащабът на разрушенията се вижда от множеството оповестени фрагменти в обществените мрежи. Някои от тях са запечатали момента на труса, в това число в телевизонно студио по време онлайн предаване.

Посолството ни в Анкара е в непрекъснат контакт с локалните управляващи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР