20-годишният защитник Християн Петров е откритието на ЦСКА - София

...
20-годишният защитник Християн Петров е откритието на ЦСКА - София
Коментари Харесай

Паро Никодимов определи откритието на ЦСКА - София и заяви: Илич удари с един куршум два заека

20-годишният бранител Християн Петров е откритието на ЦСКА - София през есента. Такава оценка даде една от легендите на ЦСКА Аспарух Никодимов. През предишния сезон Петров бе на терена единствено в 4 турнирни мача, само че през този Саша Илич го наложи и младокът записа 15 дуела в шампионата, всичките като титуляр. Християн стигна и до националния тим.
 Двама титуляри преподписват с ЦСКА - София Двама титуляри преподписват с ЦСКА - София
„ Момчето получи опция и захапа мястото си. Един треньор би трябвало да повярва на играча и да му удари едно рамо. Точно това направи Саша Илич. Християн разбра, че му имат доверие, и се отблагодари с положителни игри. Така се прави и колектив. Илич е бил добър състезател и знае по какъв начин стават работите. Действа по личен метод и към този момент му се получава. С един патрон удари два заека – извади добър млад футболист, освен това българин, а настрана сподели и на останалите, че в случай че се потвърдят, ще играят. Той добре познава опциите им, подсказва им някои ходове – по какъв начин да се придвижват, по какъв начин да застават. Петров го показва в дуелите.

Ако би трябвало да разпознаваем и някой различен – отново бих се насочил към отбраната. И не толкоз към Матей, а към Амос Юга. Той пасна в тази зона. По-добре се оправя като защитник, в сравнение с като халф. Здравеняк е, постоянен е и във въздуха, и в единоборствата. Но за мен представянето му не е изненада, тъй като за бранител има добра техника. Вратарят Густаво Бусато също бе на равнище – умел е, имаше отлични намеси във значими моменти “, съобщи Никодимов пред „ Тема Спорт “.

„ Сега към този момент се задава зимната подготовка. Тя ще е доста значима, тъй като в този момент имаше пауза, следват мачове за купата, след това повече от месец отмора, а по-късно идва време за лагерите. Подготовката е основен фактор, с цел да си на равнище през пролетта “, добави Паро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР