20-годишният Сергей Гридин отказал да се бие в Украйна. Заради

...
20-годишният Сергей Гридин отказал да се бие в Украйна. Заради
Коментари Харесай

Страх или инсценирано самоубийство: Войник се обеси в Русия след отказ да се бие в Украйна

20-годишният Сергей Гридин отказал да се бие в Украйна. Заради това свое „ закононарушение “ той е бил обичай от своите командири.

„ Не желая и няма да разказвам по какъв начин тези животни ме изтезаваха, само че не мога да пребивавам с това “, написа Гридин в своето предсмъртно писмо, преди да се самоубие. Той се е обесил с колан, закачен за железна стълба на водна кула.

Гридин е служил във военна база покрай Москва. Семейството му обаче твърди, че частта му е изпратена в Украйна.

„ Решил да умра тук, в родината си, без кръвта на другите по ръцете ми “, написа още той в предсмъртното си писмо и приканва командирите му да бъдат разследвани: „ Те ме докараха до самоубийство „ Мразя ги! “

Смята се, че бележката, която е снимана от негов сътрудник военнослужещ, е била иззета от военни чиновници. Руската войска не е коментирала гибелта на Гридин, оповестяват от The Times.

Поредица от необикновени смъртни случаи

Не е ясно дали това не е следващото инсценирано самоубийство от страна на Кремълската машина. Смъртта на Гридин идва малко длез като Марина Янкина, която беше шеф на финансите на Западния боен окръг на Русия, се хвърли от 16-я етаж на кула в Санкт Петербург.

Твърди се, че тя се е обадила на брачна половинка си, с цел да му каже, че ще скочи. Янкина обаче не оставила предсмъртно писмо. Тялото й е намерено от инцидентен минувач.

58-годишната Янкина е единствено следващата жертва във вълната съветски чиновници и предприемачи, починали при неизяснени условия от началото на войната. Във вторник генерал-майор Владимир Макаров, полицейски чиновник, който неотдавна беше уволнен от президента Путин, беше открит убит в дома си покрай Москва. Версията за неговата гибел също е самоубийство.

Смята се, че минимум петима други съветски наборници са се самоубили, откогато Путин активизира 300 000 годни за пердах мъже през септември в опит да обърне поредност от унизителни провали за армията си в Украйна.

Миналия месец 25-годишен военнослужещ скочи от балкона на жилището на майка си, който се е намирал на десетия етаж в жилищна постройка в Москва. Той също е получил разпореждане да се върне на фронта в Украйна. Войникът, който беше посочен единствено като Михаил Л., е служил в Украйна, откакто е бил мобилизиран през октомври. Майка му, чистачка в съветското външно министерство, твърди, че той е страдал от паническо разстройство.

Путин сподели през октомври, че първата военна повиквателна на Русия след Втората международна война е била приключена, само че Кремъл не е отменил публично проектозаповедта, предизвиквайки опасения, че Москва възнамерява спомагателни повиквания преди предстоящата пролетна атака. Путин би трябвало да направи послание за положението на нацията пред двете камари на Народното събрание във вторник, броени дни преди първата годишнина от войната. Дългоочакваното послание трябваше да се състои през декември, само че беше отсрочено без причина.

Смята се, че до милион руснаци, в това число 10% от софтуерните служащи в страната, са избягали от Русия, откогато Путин подреди танковеге да влязат в Украйна. Армения, Грузия и Латвия, всички някогашни руски страни, са измежду най-популярните дестинации. Много други са се преместили в Аржентина, Израел, Монголия и Обединените арабски емирства, както и в европейски страни.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР