20-годишният хакер Кристиян Б. от гр. Пловдив е задържан за

...
20-годишният хакер Кристиян Б. от гр. Пловдив е задържан за
Коментари Харесай

Установиха мотивите на Кристиян за хакването на НАП

20-годишният хакер Кристиян Б. от гр. Пловдив е арестуван за офанзивата срещи Национална агенция за приходите. Официално от прокуратурата оповестиха, че той работи във компания за киберсигурност в София.

Описанието дава отговор на Кристиян Бойков, който в профила си във фейсбук е отбелязал, че неотдавна работи в софийския клон на американската Tad Group, профилирана в даването на световни решения за киберсигурност и отбрана на информацията.
От компанията оповестиха, че обстановката е извънредно сериозна и неприятна за тях и сега приготвят известие до медиите, представени от "Труд ".

В същото време в обществена мрежа Кристиян е споделял и коментирал вести за хакерски офанзиви. Малко преди да гръмне новината в медиите, че са източени данните на 5 млн. души в Национална агенция за приходите той е споделил и известна ария на C-Block - "Time is ticking away ", която в превод значи "Времето тиктака ", като евентуално е очаквал реакцията на обществото след новината.



Освен това в профила му е споделил видео, на което образно се демонстрира по какъв начин се хаква уеб сайтът на община Стара Загора. "Издърпах данните на 235 543 души, поданици на община Стара Загора ", се хвали 31-годишният юноша.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР