2 лева на час вече ще струва паркирането в Синята

...
2 лева на час вече ще струва паркирането в Синята
Коментари Харесай

Два лева на час ще струва паркирането в Синята зона на Монтана

2 лв. на час към този момент ще коства паркирането в Синята зона в Монтана. Това взеха решение общинските съветници на постоянно съвещание през вчерашния ден. 
Приета бе Наредба, регламентираща паркирането в града. В нея е заложено също, че таксата, която ще заплащат притежателите на коли, с цел да си ги вземат от наказателния паркинг, е 100 лв.. Към тази сума се прибавят и по още 2 лева за всеки час престой на репатрирания автомобил – извършител. Освобождаване на блокирано със скоба колело на автомобил ще коства 36 лева, а повреждането или отстраняването на скобата ще носи санкция от 300 лева
В наредбата са посочени зоните за платено паркиране, както и реда за обезпечаване на самостоятелно паркомясто, длъжностен абонамент против месечна или годишна такса, както и местата за гратис паркиране на коли за хора с увреждания.
Описан е и режима за локално преференциално платено паркиране за ППС, чийто притежатели са с адрес, попадащ в синята зона. Неправилно паркиралите ще заплащат санкция от 10 до 50 лева
За облекчение на водачите ще бъде задействана и система за SMS паркиране, ще има и паркомати, от които водачите против възнаграждение ще получават ваучър за паркиране. Той ще може да се купува и от хората, които обслужват паркингите.  
Всичко това ще прави ново общинско дружество „ Градска подвижност ”, сподели кметът Златко Живков. По думите му, в него ще бъдат наети хора с опит в тази активност.
„ 82% от хората в Монтана желаят да има ред в паркирането и прекъсването на колите в града. В последните години колите се усилиха доста, като на човек се пада по кола и половина ”, добави Живков. 
Очаква се системата да проработи през месец май. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР